Schumacher ziet toekomst bij Mercedes voor Vettel: 'De transfer van Hamilton maakte iets los' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet toekomst bij Mercedes voor Vettel: 'De transfer van Hamilton maakte iets los'

Schumacher ziet toekomst bij Mercedes voor Vettel: 'De transfer van Hamilton maakte iets los'

Ralf Schumacher weet het zeker: Sebastian Vettel wil weer gaan racen, en liefst van al in de Formule 1. De oud-coureur kan zich wel vinden in een sensationele terugkeer van zijn landgenoot naar de koningsklasse van de autosport en ziet waar de viervoudig wereldkampioen mogelijk terecht kan.

Vettel hing zijn helm in 2022 aan de haak na een rijkgevulde carrière, waarin hij vier wereldtitels won met Red Bull Racing. De inmiddels 36-jarige Duitser verkaste vervolgens naar Ferrari - het lukte hem in Maranello echter niet om zijn palmares aan te dikken met een wereldkampioenschap - en bouwde af bij Aston Martin alvorens er definitief de brui aan te geven. Maar hoe definitief is zijn afscheid van de sport werkelijk? Schumacher weet meer.

'Ik heb gehoord dat Vettel weer wil gaan racen', aldus Schumacher, die eveneens zag dat de spraakmakende transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari iets in beweging heeft gebracht. 'Natuurlijk moet er een gat worden opgevuld bij Mercedes. Je zag wat er op de markt gebeurde na de aankondiging van Hamilton. Dat maakte iets los.'

Schumacher duidde ook de mogelijke beweegreden achter het vertrek van Hamilton bij de Silver Arrows aan. 'Ik ben een beetje teleurgesteld in Mercedes. Ik heb het gevoel dat er hetzelfde staat te gebeuren als vorig seizoen. Dat kan de reden zijn waarom Hamilton zijn vertrouwen in het team kwijt is en inging op het aanbod van Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur.'

Twijfel over Russell

Ook George Russell, die andere Mercedes-coureur, bleef niet buiten schot. 'Of hij het charisma heeft om Hamilton of een mogelijk Duitse Mercedes-coureur zoals Vettel te vervangen op gebied van marketing? Dat is waarschijnlijk een brug te ver voor hem.' Kortom, Schumacher gelooft niet dat Russell de schoenen kan vullen van de afscheidnemende Hamilton en denkt dat Mercedes er misschien wel verstandig aan zou doen om een ex-wereldkampioen in te lijven. En dan kan Vettel onmogelijk op het lijstje ontbreken.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws