Allison aast op uitnodiging in de Red Bull-garage: 'Ik zou dat zo graag willen weten' Formule 1
Formule 1

Allison aast op uitnodiging in de Red Bull-garage: 'Ik zou dat zo graag willen weten'

Allison aast op uitnodiging in de Red Bull-garage: 'Ik zou dat zo graag willen weten'

James Allison, technisch directeur van Mercedes, geeft toe dat hij heel graag zou willen weten wat het nieuwe koelsysteem van Red Bull Racing inhoudt. De Brit zou graag willen worden uitgenodigd in de Red Bull-garage zodat hij even rond kan neuzen, maar dat gaat vanzelfsprekend niet gebeuren. Het lijkt er in ieder geval op dat de RB20 onder een vergrootglas ligt bij Mercedes.

Red Bull verraste de Formule 1-paddock door dit seizoen een andere ontwerpbenadering te kiezen na het overweldigende succes van de RB19, die vorig jaar 21 van de 22 races won. Een van die gebieden is het koelsysteem van de RB20, waar de concurrentie maar al te graag alles over te weten wil komen. Er werd eerst gedacht dat Red Bull het 'zero-pod'-concept van Mercedes nieuw leven wilde inblazen, maar in Bahrein bleek dat Red Bull met een heel bijzonder ontwerp kwam. 'Ik zou zeker wel uitgenodigd willen worden om een kijkje te nemen in de Red Bull-garage', lacht Allison bij Sky Sports.

'Ik zou vooral graag de motorafdekking eraf willen halen om rond te neuzen onder die 'snorkelachtige' dingen', zegt de Brit. 'Er wordt daar zeker een andere aanpak gehanteerd, want wat je ziet van dat koelsysteem... Het is zeker niet licht en sierlijk, dus dat doen ze met een reden. En die reden zou ik graag willen weten!' gaat Allison verder. 'Maar we hebben het nog niet uitgevogeld.' Mercedes klonk hoe dan ook positief over haar eigen vooruitzichten na de tests, waarbij zowel Lewis Hamilton als George Russell aangaf dat de W15 beter aanvoelde dan de W14.

Voorsprong van Red Bull is geen verrassing

Met elk team dat zichzelf heeft verbeterd ten opzichte van het vorige seizoen, en Red Bull die een andere koers volgt met haar ontwerp, gelooft Allison alsnog dat de regerende wereldkampioenen het seizoen ingaan als favorieten voor beide titels. 'Ik denk dat het voor niemand een verrassing is dat Red Bull die voorsprong nog steeds heeft', zegt Allison. 'Maar ik denk ook dat we er nog een goede wedstrijd van zullen maken, en hopelijk gaan we ons sterk ontwikkelen gedurende het jaar.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws