Seidl oneens met kritiek op Masi: 'Dat is normale communicatie' Formule 1
Formule 1

Seidl oneens met kritiek op Masi: 'Dat is normale communicatie'

Seidl oneens met kritiek op Masi: 'Dat is normale communicatie'

McLaren-teambaas Andreas Seidl is het oneens met de kritiek op wedstrijdleider Michael Masi. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië gaf de wedstrijdleider het team van Red Bull Racing een optie naar aanleiding van een incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in bocht 1. Christian Horner zei dat de communicatie hem deed denken aan een bazaar, maar Seidl zegt dat het een voorbeeld is van normale communicatie tussen de wedstrijdleider en de teams. 'Er is nu alleen kritiek omdat het is uitgezonden.'

Na de eerste herstart haalde Verstappen zijn titelconcurrent Hamilton buiten de baan in. Een aantal seconden later was er achterin het veld een ongeluk gebeurd, waardoor er uiteindelijk met de rode vlag gewapperd werd. Red Bull kon voor de herstart kiezen om de eerste plek te behouden, en mogelijk een straf te riskeren, of achter Hamilton te starten. Red Bull koos voor de laatste optie. 'Dat is normale communicatie', verzekert Seidl tegenover Motorsport.com.

Dit jaar worden de gesprekken tussen Masi en de ingenieurs van de verschillende teams voor het eerst uitgezonden. De McLaren-teambaas weet zeker dat dit de oorzaak is van de ophef. 'Er is nu enkel een debat ontstaan, omdat de gesprekken worden uitgezonden op de televisie. Mensen kreeg dit eerst niet te horen en toen ontstonden er geen discussies na afloop. Ik ben er geen fan van dat alle gesprekken voor iedere kijker te horen zijn.'

Teambazen houden zich in

De Formule 1 wil dat de kijker zich meer betrokken voelt bij ieder proces van een raceweekend. Hierdoor moeten de teambazen en hun ingenieurs letten op elk woord dat ze zeggen, volgens Seidl. 'Sommige gesprekken hoeven echt niet op de televisie te komen. Op deze manier houdt iedereen aan de pitmuur zich een beetje in, omdat men er van op de hoogte is dat het mogelijk wordt uitgezonden', aldus de teambaas van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws