Shovlin: 'Bottas pareerde aanvallen Verstappen uitstekend op versleten banden' Formule 1
Formule 1

Shovlin: 'Bottas pareerde aanvallen Verstappen uitstekend op versleten banden'

Shovlin: 'Bottas pareerde aanvallen Verstappen uitstekend op versleten banden'

Andrew Shovlin zag gedurende de sprintrace in Brazilië een verdienstelijk optreden van allebei zijn coureurs. De hoofd trackside engineering van Mercedes spreekt met trots over de succesvolle sprintrace, die Valtteri Bottas als eerste wist te eindigen, en Lewis Hamilton als vijfde. Na een lastig begin van het weekend lijkt de Mercedes-man vertrouwen te houden in een goede afloop.

'Het was een lange, lastige en drukke dag, maar we hebben de dag uitstekend afgesloten', stelt hij in een persbericht van Mercedes. 'Bottas heeft op fantastische wijze poleposition weten te verzilveren. Het was een risico om op de zachte band te racen, maar de grip bij de start hielp ons om die eerste plek vast te houden.' De gok op de zachte band betaalde zich uit op Interlagos.

Niet lang na die start werd het voor de Fin echter een lastigere race. Waar hij namelijk op het zachtste rubber startte, reed concurrent Max Verstappen op de mediumband, die minder snel degradeerde. 'Bottas moest toen verdedigen tegen een aanvallende Verstappen, ondanks dat zijn banden opgebrand waren', zag de Brit. 'Dat heeft hij uitstekend weten te managen.'

Shovlin ondersteboven van Hamilton

Ook de sprintrace van Hamilton wordt lovend geanalyseerd door Shovlin: 'Hamilton had net zo'n indrukwekkende race: het is niet makkelijk om er vlak voor de race achter te komen dat je van P1 teruggezet wordt naar P20. Hij ging vol in de aanval en heeft zichzelf weer in een kansrijke positie weten te zetten.' De Brit eindigde op de vijfde plek, wat hem inclusief zijn gridstraf een tiende startplek oplevert.

De belangrijkste les die Mercedes uit de zaterdag heeft gehaald is dat het met de W12 een competitieve auto op het circuit heeft staan waarmee een dubbelpodium zeker nog tot de mogelijkheden behoort. 'Het was bemoedigend om te zien dat de auto zo goed werkte. Het was wat koeler op het circuit, wat toegestaan heeft dat we de auto's voor ons beter konden volgen. Toch lijkt het met de pace wel goed te zitten', concludeert Shovlin.

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP van Brazilië wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72 keer je inzet terug bij een overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws