Shovlin na moeilijke dag voor Mercedes: 'Als dat is opgelost niet ineens veel sneller' Formule 1
Formule 1

Shovlin na moeilijke dag voor Mercedes: 'Als dat is opgelost niet ineens veel sneller'

Shovlin na moeilijke dag voor Mercedes: 'Als dat is opgelost niet ineens veel sneller'

Andrew Shovlin heeft een verklaring gegeven voor de slechte vrijdag die het team van Mercedes kende in Hongarije. De Zilverpijlen zaten ver van de snelste tijd af en moesten onder meer de McLarens voor zich dulden. Het team heeft echter wat dingen geprobeerd die verkeerd uitpakten. Desondanks verwacht de Britse engineer niet dat het team ineens veel sneller is wanneer de auto het wel doet.

Tegenover Sky Sports bekende de Brit dat zijn team wat dingen aan het proberen was, en er mede daarom niet bij zat. Duidelijk is dat het heel erg anders moet, zo laat Shovlin weten. 'We wilden wat experimenten doen, en degene die we in VT2 deden, hebben ons niet geholpen. We gaan heel veel werk verrichten vannacht, want dit was niet geweldig', zo stelt hij met gevoel voor understatement.

Dat de longrun bij Lewis Hamilton niet optimaal was, kwam echter door iets anders dan de afstelling van de auto. 'Lewis pakte wat schade op toen hij met weinig brandstof aan boord reed. Dit maakte zijn longrun een stuk lastiger. Als dat opgelost is, gaan we niet ineens sneller. Er komen een paar moeilijke sessies aan, dus dit is niet het einde van de wereld. Het zou wel fijn zijn om een auto te hebben die meewerkt.'

Mercedes eerder goed in de regen

Met regen op komst voor de rest van het weekend maakt men zich bij Mercedes nog niet direct zorgen, want het mindere weer lijkt de bolide van de Duitse renstal wel te liggen, aldus de engineer. 'In Montreal waren we goed in de regen, en in Silverstone ging het ook niet slecht. Nu hopen we een beetje op de regen. We moeten echter zien hoe het gaat in de volgende vrije training.'

Een overwinning lijkt er in ieder geval nog niet in te zitten, ook niet met slecht weer, maar het is en blijft het doel voor Mercedes. 'Daar werken we naartoe. De ontwikkelingen gaan heel erg goed, en we hebben de problemen redelijk goed op weten te lossen. We zijn blij met de richting die we hebben gevonden. Het is altijd ons doel op polepositions en overwinningen te pakken. We gaan daarvoor pushen', aldus een strijdvaardige Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws