Pérez blijft optimistisch ondanks matige trainingen: 'We weten veel over de auto' Formule 1
Formule 1

Pérez blijft optimistisch ondanks matige trainingen: 'We weten veel over de auto'

Pérez blijft optimistisch ondanks matige trainingen: 'We weten veel over de auto'

Sergio Pérez kende alles behalve een goede vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije. De coureur van Red Bull Racing kon opnieuw niet tippen aan de tijden van teamgenoot Max Verstappen en aan de tijden van beide Ferrari-coureurs. Desondanks blijft Pérez positief gestemd na de tweede vrije training. De rijder stelt dat hij en zijn team meerdere dingen hebben geprobeerd, en dat hij denkt dat het goed zit qua racepace voor de zondag.

Op de Hungaroring kwam Pérez opnieuw niet helemaal goed uit de startblokken. In de eerste vrije training kwam de Mexicaan niet verder dan de zesde tijd en in de tweede training klokte de Red Bull-rijder de negende tijd. 'We hebben heel veel dingen geprobeerd om comfortabel te worden met de auto', vertelt Pérez bij Sky Sports. 'We weten nu veel over de auto en dat willen we zaterdag gebruiken. Ik ben best optimistisch, maar de Ferrari zag er inderdaad goed uit.'

Ferrari eindigde zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training op de eerste plaats. In de eerste sessie was het Carlos Sainz die de snelste tijd neerzette, en laat in de middag was het Charles Leclerc die zichzelf de snelste mocht noemen. Pérez vindt het niet zo verrassend dat de F1-75 van de Italiaanse renstal goed loopt op de Hungaroring. 'Ze zijn zeker zo sterk als we hadden verwacht. Hopelijk hebben we tijdens de kwalificatie regen, zodat we in de mix kunnen zitten.'

Pérez kijkt uit naar zondag

Vooral tijdens de kwalificatiesimulatie was het gat naar Ferrari groot. Verstappen kon nog binnen drie tienden komen van Leclerc, maar Pérez stond ruim acht tienden achter de Monegask. Aan het einde van de tweede training gingen de coureurs beginnen aan de longruns, en daar wist de coureur van Red Bull veel te leren. 'We begrijpen veel over de racepace, dus hopelijk kunnen we alles aan elkaar knopen tijdens de race op zondag', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws