Sky draagt Hamilton op handen: 'Zou geweldig zijn als hij een comeback kan maken' Formule 1
Formule 1

Sky draagt Hamilton op handen: 'Zou geweldig zijn als hij een comeback kan maken'

Sky draagt Hamilton op handen: 'Zou geweldig zijn als hij een comeback kan maken'

Lewis Hamilton wist in Canada een vierde plaats te pakken, maar beschreef de race toch als één van zijn slechtste ooit. De Brit presteert op dit moment een stuk minder goed dan zijn teamgenoot en dus vraagt de media zich af of hij wellicht al met zijn hoofd bij Ferrari zit. ‘Het is niet fijn voor Lewis’, zegt Naomi Schiff over de situatie op de Sky Sports F1-podcast.

Ik denk dat dit we dit allemaal kunnen herleiden tot 2021’, geeft Schiff aan. ‘In 2022 had hij geen auto waarmee hij wraak kon nemen, om het maar zo te zeggen. Dat moet heel frustrerend voor hem zijn geweest.’ Schiff, die Hamilton ook persoonlijk kent, denkt dat dit mentaal ook zijn tol heeft geëist. ‘Ik kan me voorstellen dat dit op psychologisch vlak moeilijk zal zijn geweest. Het is nogal wat om achter je te moeten laten’, aldus de presentatrice.

Hamilton zal buitengesloten worden

‘In 2023 leek het even alsof er weer een kans was op zeges. Je kon zien dat hij blijer was’, merkt Schiff op. ‘Hij leek meer vertrouwen te hebben en was meer zichzelf. Toch werd dat gedurende het seizoen steeds minder’, vervolgt ze. De aangekondigde overstap naar Ferrari maakt de situatie nog gecompliceerder. ‘Ik vraag me af of er nu ook een heel nieuw psychologisch aspect bij komt kijken. Hij gaat op een gegeven moment buitengesloten worden’, weet de Belgische. ‘Het team gaat George een voorkeursbehandeling geven.’

Ondanks het feit dat de scheiding tussen Mercedes en Hamilton steeds dichterbij komt, verwacht Schiff dat ze de samenwerking positief willen afsluiten. ‘Er is vanuit zowel Mercedes als Lewis de wil om dit hoofdstuk op een hoogtepunt af te sluiten’, denkt de presentatrice. ‘Er is enorm veel respect tussen de coureur en het team, maar in hoeverre weten ze dit te behouden? Het zal heel erg lastig worden’, stelt Schiff vast.

Schiff hoopt dat Hamilton zeges zal pakken

De Belgische spreekt de hoop uit dat Hamilton op een gegeven moment wel weer aan de top zal rijden. ‘Ik weet niet of dat zal zijn wanneer hij volgend jaar in een Ferrari rijdt, maar het zou geweldig zijn als hij een comeback kan maken en weer voor overwinningen kan strijden’, zegt Schiff. ‘Sinds ik in de Formule 1 werkzaam ben, heb ik Lewis nog niet één keer op het hoogste treetje van het podium zien staan. Het moet echt vreemd zijn om al die jaren steeds te winnen en nu al zo lang geen overwinning meer te hebben behaald’, denkt de presentatrice. ‘Dat is een bittere pil.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws