Albers heeft geen goed woord over voor de FIA: 'Dit gaat niet goedkomen' Formule 1
Formule 1

Albers heeft geen goed woord over voor de FIA: 'Dit gaat niet goedkomen'

Albers heeft geen goed woord over voor de FIA: 'Dit gaat niet goedkomen'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Canada werd de nieuwe regelgeving van de Formule 1 voor 2026 bekendgemaakt. Zowel de regels zelf als de timing van het nieuws vielen niet bij iedereen in de smaak. ‘Het is misschien wel jammer’, zegt journalist Erik van Haren op de Telegraaf Formule 1-podcast.

Christijan Albers is het met zijn collega eens en hekelt het feit dat de nieuwe regelgeving in 2026 al ingaat. De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat het na twee jaren van dominantie door Red Bull Racing eindelijk weer spannender wordt. ‘De competitie is er nu en het is leuk’, geeft de analist aan. ‘Je ziet ook de twijfel bij Red Bull, dat is ook wel eens leuk na een paar jaar’, is Albers van mening.

Van Haren kan dit alleen maar beamen. ‘Het blijft raar dat je de regels op de schop gooit na een van de mooiste jaren ooit, 2021’, vindt hij. ‘Dat je alles na vier jaar weer op de schop gooit, snap ik niet. Aan het begin van de reglementen is het gat groot, dat zie je bij Red Bull’, verwijst hij naar het team dat onder de nieuwe regels het dominantiestokje overnam van Mercedes. ‘Nu, in jaar drie, komt alles dichter bij elkaar. Dan is de kans heel groot dat de spanning voorlopig weg is’, vreest de journalist van De Telegraaf.

Albers verwacht weinig van nieuwe regelgeving

‘Ik baal er als een stekker van’, geeft Albers eerlijk toe. ‘Ik heb het idee dat iedereen onder druk staat om nieuws te komen brengen.’ Hij vermoedt dat de FIA om die reden nu al nieuws over de regelgeving van 2026 bekendmaakte. ‘De FIA brengt het nieuws over de reglementen naar buiten, terwijl de teams er nog helemaal niet klaar voor zijn. Die dachten dat er gesprekken zouden komen en dat ze zouden stemmen over wat wel en niet doorgaat’, weet Albers. ‘En ze brengen het gewoon naar buiten.’

Albers gaat ervan uit dat sociale media en de Formule 1-fans die op die platformen zitten verantwoordelijk zijn voor de druk op de FIA. ‘De druk is er gewoon om elke dag maar nieuws te produceren. Daar word ik zo moe van’, aldus de analist. ‘Al dat slappe gelul van iedereen. Ik baal daar als een stekker van.’ Ook over de reglementen zelf heeft Albers weinig positiefs te zeggen. ‘Als je kijkt naar het nieuw reglement, is dat een f*cking joke. Hoe wil je dat allemaal gaan doen?’ vraagt hij zich hardop af. ‘Ik geloof niet in dat hele elektrische verhaal. Dit gaat niet goedkomen’, voorspelt Albers. ‘Als ze hier niet op terugkomen, dan lopen de fans weg.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws