Sky: 'F1 overweegt deze circuits voor openstaande GP-weekend in april' Formule 1
Formule 1

Sky: 'F1 overweegt deze circuits voor openstaande GP-weekend in april'

Sky: 'F1 overweegt deze circuits voor openstaande GP-weekend in april'

Wie de kalender voor het aanstaande Formule 1-seizoen heeft bekeken, zal hebben gezien dat bij één weekend nog geen locatie is aangegeven. Hoewel hierover concreet nog niets bekend is gemaakt door de organisatie, weet het Britse Sky Sports te melden dat twee circuits in het specifiek worden overwogen om de ontbrekende race te organiseren: Mugello en Portimao.

In beide gevallen gaat het om een circuit dat het circus van de F1 in het bijzondere seizoen van 2020 voor het eerst heeft bezocht. Vanwege de logistieke problemen die het coronavirus met zich meebracht moest de organisatie van de F1 snel op zoek naar locaties waar races verreden konden worden en dus werden onder andere het circuit van Mugello in Italië en het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal bezocht. De organisatie moet nu de knoop doorhakken welke van deze banen in 2021 opnieuw bezocht zal worden om de geannuleerde Grand Prix van Vietnam te vervangen.

De race op het stratencircuit van Hanoi stond aanvankelijk gepland voor het weekend van 25 april, maar is sindsdien geannuleerd vanwege interne problemen bij de racepromotor, waardoor de lokale overheid tot het besluit is gekomen om de race niet door te laten gaan. Als de race aan het eind van april inderdaad in Italië of Portugal gehouden zal worden, betekent dit tevens een eerder begin van het Europese seizoen. Het weekend van 9 mei staat namelijk de Grand Prix van Spanje gepland als voorlopige eerste race in het werelddeel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws