Steiner blikt terug op afgelopen seizoen: 'Dat zijn dingen die een beetje mysterieus zijn' Formule 1
Formule 1

Steiner blikt terug op afgelopen seizoen: 'Dat zijn dingen die een beetje mysterieus zijn'

Steiner blikt terug op afgelopen seizoen: 'Dat zijn dingen die een beetje mysterieus zijn'

Günther Steiner vindt het afgelopen seizoen van Haas een achtbaan. De teambaas vertelt tegenover Motorsport.com dat het elk weekend weer lastig te voorspellen was hoe het team ging presteren. De Italiaan noemt de wisseling in vorm dan ook een mysterie. Steiner blikt verder terug op een aantal races van afgelopen seizoen en de enige update die het team bracht tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Haas herstelde zich van een puntloos 2021 en eindigde als achtste in het constructeurskampioenschap van dit jaar. Het team kende hoogtepunten door de vijfde plaats van Kevin Magnussen in Bahrein en zijn verrassende poleposition in Brazilië. Het resultaat in Bahrein beloofde veel voor Haas, maar het team merkte dat het vaak moest jojoën. Steiner omschrijft daarom het afgelopen seizoen van Haas als een achtbaan.

'Ik had geen terugval verwacht na een paar races. Ik denk dat we in Australië een slechte race hadden. Ik had die grote terugval niet verwacht na de eerste twee races, maar het gebeurde. Het kostte ons wat tijd om terug te komen. In Silverstone en Oostenrijk waren we vervolgens weer erg goed. Het was elk weekend weer lastig te voorspellen hoe we gingen presteren', aldus Steiner.

'Dat zijn dingen die een beetje mysterieus zijn'

Haas kwam met maar een upgrade tijdens het afgelopen seizoen. Die update vond plaats tijdens het Grand Prix-weekend van Hongarije. Steiner geeft aan dat hij een mysterie ziet qua vorm na de update. 'We hadden geen upgrade in Oostenrijk en Silverstone, en we waren erg snel. Daarna hebben we de upgrade uitgevoerd en waren we niet meer snel. En toen waren we ineens weer snel. Dit zijn dingen die een beetje mysterieus zijn', geeft de teambaas aan.

Hij vervolgt: 'Ik zou niet zeggen dat we honderd procent zeker weten wat het is. Het is een combinatie van dingen. Ik denk dat we, toen we de auto lanceerden, wat moeite hadden om meteen meer prestaties te vinden, of de prestatievondsten waren te klein om wijzigingen aan de auto aan te brengen', sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws