Ferrari ontevreden met FIA na wijziging pitstop-reglement: 'Had ik graag willen overleggen' Formule 1
Formule 1

Ferrari ontevreden met FIA na wijziging pitstop-reglement: 'Had ik graag willen overleggen'

Ferrari ontevreden met FIA na wijziging pitstop-reglement: 'Had ik graag willen overleggen'

Ferrari is niet blij met hoe de FIA de reglementswijzigingen heeft aangepakt omtrent de minimumtijd voor de pitstops. Dat vertelt sportief directeur Laurent Mekies tegenover Autosport. De Fransman zegt dat de beslissing niet is overlegd met de andere teams, iets wat hij graag had willen doen, en dat het zo uit het niets komt voor de renstallen.

De FIA heeft eerder deze week besloten om voor de Grand Prix van Hongarije een minimum pitstoptijd in te voeren. Dat doet de overkoepelende organisatie van de Formule 1, omdat onder andere Mercedes, McLaren, Alpine en Alfa Romeo vraagtekens plaatsen bij de snelheid van Red Bull Racing. Het team van Christian Horner staat bekend om haar uiterst snelle pitcrew, maar de eerdergenoemde teams weten niet zeker of het legaal gaat.

Ook zou veiligheid een reden zijn. Zo willen de vier teams, met Mercedes-teambaas Toto Wolff voorop, ervoor zorgen dat bandenwissels niet té snel gebeuren, waardoor een band mogelijk nog niet is gemonteerd aan een auto, maar een coureur al weg is gereden. Horner gaf aan dat hij denkt dat de concurrentie vooral Red Bull wil vertragen uit eigen gewin.

Mekies oneens met handelingswijze FIA

Mekies koos niet de kant van Mercedes in deze discussie en haalt zelfs uit naar de FIA. Zo is de sportief directeur van het illustere Italiaanse raceteam niet te spreken over de manier waarop de organisatie dit heeft aangepakt: 'Dit komt zeker een beetje uit het niets, met die stelling ben ik het wel eens.' Desondanks denkt Mekies dat het niet problematisch zal uitpakken voor zijn team.

De topman hekelt daarentegen wel het feit dat het besluit van de FIA zonder overleg is ingevoerd: 'Ik denk dat het voor de toekomst wel beter is dat we voor zoiets om de tafel gaan met de FIA en de teams om dit te bespreken. Nu worden we ineens verrast door een nieuwe richtlijn. Ik kan begrijpen waarom zij dit doen, maar dit had ik graag even willen overleggen', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws