Steiner kan zijn geluk niet op: 'We gaan nog veel meer punten scoren dit seizoen' Formule 1
Formule 1

Steiner kan zijn geluk niet op: 'We gaan nog veel meer punten scoren dit seizoen'

Steiner kan zijn geluk niet op: 'We gaan nog veel meer punten scoren dit seizoen'

Voorlopig is Haas de grootste verrassing van het seizoen 2022. Na twee miserabele seizoenen heeft de Amerikaanse renstal afgelopen weekend in Bahrein eindelijk weer punten gescoord dankzij de vijfde plek van Kevin Magnussen. Zodoende staat Haas nu derde in het constructeurskampioenschap en lijkt het team klaar om de strijd in het middenveld aan te gaan. Teambaas Gunther Steiner kan zijn geluk niet op.

Na een zinderende kwalificatie had Haas al zicht op de punten, maar die moesten eerst nog maar eens behaald worden. 'We zagen in de kwalificatie dat onze auto goed was, maar dan moet je natuurlijk eerst nog leveren in de race om daadwerkelijk punten te scoren. Alles ging goed, we leven nu echt onze droom', aldus de Haas-topman tegenover Motorsport.com. Het was voor het eerst sinds de Duitse GP van 2020 dat Haas weer punten pakte. Dat dit meteen een vijfde plek was, maakt het alleen nog maar mooier voor Steiner.

'Het is enorm spannend om de eerste race in te gaan. Tot dan toe hadden we maar 18 ronden aan een stuk gereden. In de race moet je er 57 doen. Dat alles zo foutloos verliep mag je wel een prestatie noemen. We hebben geen enkel foutje gemaakt.' Beide Haas-coureurs leken kans te maken op punten, maar een vroege spin gooide roet in het eten voor Mick Schumacher. Lange tijd reed Magnussen als 'best of the rest' op de zevende plek, maar door uitvalbeurten van de Red Bull-coureurs werd dit nog een vijfde plek, het beste resultaat voor Haas sinds 2018.

'Droom die uitkomt'

Met de eerste punten op zak staat Haas nu derde in het constructeurskampioenschap. Een droom, zo vindt Steiner. 'Ik denk niet dat we deze positie lang vast kunnen houden, maar het is prachtig om hier nu te staan. We zijn terug.' De afgelopen twee seizoenen droeg Haas de slotlantaarn, met ruime marge. Doordat de Amerikanen zich al vroeg in 2021 richtten op de auto van dit seizoen, is de renstal weer competitief. 'Iedereen begon toch het vertrouwen kwijt te raken, vooral omdat het in voorgaande seizoenen steeds beter ging en het ineens in elkaar stortte. Nu zijn we weer terug waar we willen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we punten kunnen blijven scoren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws