Steiner: 'Tevreden met P4 en P5 in eerste training maar weekend is nog lang' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Tevreden met P4 en P5 in eerste training maar weekend is nog lang'

Steiner: 'Tevreden met P4 en P5 in eerste training maar weekend is nog lang'

Günther Steiner is tevreden met het resultaat van zijn team in de eerste vrije training van het raceweekend in Imola. De teambaas van Haas zag zijn coureurs Magnussen en Schumacher op de vierde en vijfde plek eindigen maar waakt bij Sky Sports voor te veel optimisme.

Steiner zegt in een interview na de eerste vrije training tevreden te zijn met de resultaten van zijn coureurs. Magnussen en Schumacher eindigden de sessie verassend op de vierde en vijfde plek en zijn daarmee alleen langzamer dan de Ferrari's en Verstappen. Voor Steiner is de uitslag een opsteker maar de teambaas bij Haas waakt voor te veel optimisme.

'Ik weet niet waarom we zo snel zijn, maar omdat de baan nat is kunnen we nog niet zeggen of we ook echt mee kunnen doen voor de top vijf.' Verder denkt Steiner dat de baan verder zal opdrogen vandaag en dat de kwalificatie mogelijk droog weer kent: 'Ik denk dat de kwalificatie droog zal zijn maar de ban kan nog nat zijn. We moeten zien hoe de auto zich gedraagt als het circuit verbetert en er meer grip is.'

Rust is wedergekeerd bij Haas

Na een jarenlange strijd tussen Magnussen en Grosjean is het dit seizoen rustig in de garage bij Haas. Volgens de teambaas werkt de combinatie van de ervaren Magnussen naast de jonge Schumacher heel erg goed en tillen de twee elkaar naar een hoger niveau: 'Mick en Magnussen kunnen het goed met elkaar vinden en Mick leert veel van Magnussen. Magnussen heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd enorm veel ervaring in de Formule 1 en is bovendien erg snel. De omstagheden zijn perfect voor Schumacher om te leren en om beter te worden.'

Volgens Steiner zijn er genoeg kansen voor zijn team om dit weekend punten te halen. De Zwitser zegt dat zowel in de sprintrace als in de Grand Prix van zondag kansen liggen voor zijn team: 'Het ligt aan de kwalificatie of we kunnen aanvallen in de sprintrace of niet. Maar er zijn natuurlijk genoeg kansen om punten te halen dit weekend. Wij zullen er vol voor gaan om het beste resultaat neer te zetten', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws