Bottas zette bijna punt achter carrière na loodzware jaren naast Hamilton Formule 1
Formule 1

Bottas zette bijna punt achter carrière na loodzware jaren naast Hamilton

Bottas zette bijna punt achter carrière na loodzware jaren naast Hamilton

Valtteri Bottas geeft vrij dat hij bij Mercedes gefrustreerd raakte door Lewis Hamiltons klasse. De zevenvoudig wereldkampioen was in die periode oppermachtig bij zijn Duitse renstal en toen Bottas zich bij het team voegde, kwam hij er spoedig achter dat dat huwelijk niet op te breken was. Bij de Motor Sport Magazine-podcast gaat de Fin dieper in op zijn ervaringen bij het team naast Hamilton.

'Hamilton is in het team dominant als coureur en persoon. Het is dan ook lastig om persoonlijk stappen te zetten als je naast hem rijdt', zo steekt hij van wal. 'Hij groeide in zijn tijd in dat team en het was alsof het hele team hem adoreerde.' Hamilton kwam al sinds 2013 uit voor de renstal en het hele team was dan ook om de voormalig McLaren-coureur heen gebouwd, die destijds het stokje overnam van Michael Schumacher.

Het was voor Bottas nagenoeg onmogelijk om zich goed te positioneren in een team dat al zo gericht was op één coureur. Het lukte de oud Williams-rijder dan ook niet om indruk te maken in die eerste jaren, en dat ging in zijn hoofd zitten: 'Daarom overwoog ik eind 2018 ermee te stoppen. Ik legde de lat erg hoog voor mijzelf en begreep simpelweg niet waarom ik hem niet kon verslaan. Dat was ontzettend lastig.'

Bottas' opleving tegenover Hamilton

Heel even was er sprake van een opleving van Bottas tegenover Hamilton. In 2019 ging het een tijdje ontzettend goed en won hij het zelfs met vlagen van zijn collega. Zodra de Brit in zijn ritme kwam, legde Bottas het echter weer af en wederom ging de wereldtitel naar Hamilton. 'Op een gegeven moment leidde ik de titelstrijd. Aan Hamiltons consistentie kon ik echter nooit tippen.' Dat is dan ook waar Bottas het denkt op verloren te hebben gedurende zijn jaren bij Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws