Technisch directeur McLaren blij met reglementswijziging: 'Af van de pietluttige details' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur McLaren blij met reglementswijziging: 'Af van de pietluttige details'

Technisch directeur McLaren blij met reglementswijziging: 'Af van de pietluttige details'

James Key, technisch directeur van McLaren, is blij met de reglementswijzigingen van dit seizoen. De Brit is tevreden dat de sport is afgestapt van de complexe aerodynamica van de voorgaande jaren en is teruggegaan naar simpelere aerodynamica. Door deze robuuste aerodynamica komen de positieve en negatieve eigenschappen van de MCL36 beter naar boven.

Vooral Daniel Ricciardo had het moeilijk net de complexe bolide van McLaren. Door de overgang naar grondeffect verwacht Key dat de nieuwe bolide een stuk makkelijker te besturen is. 'We genereren nu downforce op een zeer krachtige manier', zegt de technisch directeur tegenover Motorsport.com. 'De voorvleugel en de vloer zijn enorm. Bovendien zijn deze gelijk ook een stuk minder complex.'

De complexiteit zorgde nog weleens voor hoofdbrekens bij de ingenieurs van McLaren. Key is blij dat er nu met een simpelere basis gewerkt wordt. 'We maken nu kans op een stabieler werkend platform door de brute en krachtige aerodynamica van dit jaar. Dit was de voorgaande jaren lastiger door de pietluttige details. Ik durf wel te zeggen dat we een stap in de goede richting hebben gezet, maar we moeten nog steeds ons beste beentje voor zetten.'

Key: 'Sterke en zwakke punten McLaren duidelijker'

'De auto voelt zeker aan als een McLaren, en nu zien we dan ook onze sterke en zwakke punten', vervolgt Key. Deze punten werden in de vorige bolides ook duidelijk, maar die waren volgens hem lastiger aan te pakken. De Brit zegt dat de oplossingen nu veel meer voor de hand liggen. 'Vroeger was er niet één gouden oplossing. Je moest het eruit ontwikkelen. Dat was een heel erg langzaam proces. Het wil niet zeggen dat we die dingen nu allemaal hebben opgelost, maar we zijn ons nu wel bewust waar we aan moeten werken', aldus Key.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws