Update | Marko bevestigt enorme upgrades Mercedes, Red Bull neemt kleiner pakket mee Formule 1
Formule 1

Update | Marko bevestigt enorme upgrades Mercedes, Red Bull neemt kleiner pakket mee

Update | Marko bevestigt enorme upgrades Mercedes, Red Bull neemt kleiner pakket mee

Veel teams zullen direct bij de eerste race in Bahrein een bak upgrades meenemen. Er gaan dus andere auto's verschijnen dan we hebben gezien bij de testweek in Barcelona. De FIA is op de hoogte van de aanstaande upgrades, dit komt door de data die teams verplicht moeten doorsturen. Volgens Formule 1-journalist Michael Schmidt zouden er wel eens upgrades kunnen zijn die discussiepunten kunnen veroorzaken.

In de uitzending bij het Duitse Auto, Motor und Sport is journalist Schmidt te gast. De Duitser vertelt daar dat hij verwacht dat er veel teams zullen zijn die grote upgrades mee zullen nemen. Zo zou Mercedes met een 'half nieuwe auto' aanwezig zijn bij de testweek in Bahrein en zal ook Red Bull Racing met een grote upgrade komen. Wel verwacht hij dat de RB18 er enigszins hetzelfde uit zal zien omdat het team dezelfde filosofie aan gaat houden. De auto zag er in Barcelona nog 'incompleet' uit.

Verder is Schmidt erg onder de indruk van Ferrari. 'Wie er, met veel vering in de auto, goed door de trage bochten komt, heeft al een enorm voordeel. En ik denk dat Ferrari daar naartoe heeft gewerkt. Het kan geen toeval zijn dat ze nog steeds snel zijn ondanks dat ze veel vrije hoogte boven het asfalt hebben', zegt hij. 'De F1-75 loopt goed bij verschillende niveaus van bodemspeling. Ik denk ook dat je dit jaar meer rondetijd wint in de trage bochten dan in de snelle bochten.'

Neemt Ferrari dan ook upgrades mee naar Bahrein?

Nee, in ieder geval geen grote. Ferrari zal werken met wat ze hebben en hun huidige pakket gaan ze optimaliseren. Na twee tot drie races denkt Schmidt dat ze pas met grote upgrades komen. 'Na een paar races kun je zien welke concepten werken en welke niet. En dan kan Ferrari nog steeds anticiperen.' Wel heeft het team gewerkt aan een verbeterde power unit. En de Duitse journalist zegt dat deze wel tegen wat betrouwbaarheidsprobleempjes aanloopt, al is dat wel pas na zo'n drie- tot vierduizend kilometer.

Update 11.45u (08/03) | Marko bevestigt semi-nieuwe auto Mercedes, Red Bull neemt kleiner pakket mee

Michael Schmidt, journalist voor Auto, Motor und Sport, gaf vorige week al aan dat teams met flinke upgrades naar Bahrein zouden afreizen. Door de reglementswijzigingen hebben teams geprobeerd niet het achterste van hun tong te laten zien in Barcelona. De bolides die in Bahrein op het circuit verschijnen komen al dichterbij de werkelijke auto's. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, bevestigt dat er grote upgrades meegenomen worden naar het Midden-Oosten.

Iedereen is benieuwd wie het beste is omgegaan met de nieuwe reglementen. In Barcelona leek het erop alsof Mercedes, Red Bull, Ferrari en McLaren redelijk dichtbij elkaar zaten. In Bahrein kan daar zomaar verandering in komen, want volgens Marko komen teams met flinke upgrades naar de laatste testdagen voordat het seizoen officieel wordt afgetrapt. 'Iedereen zal vol met energie zitten', zegt man uit Graz tegenover Auto, Motor und Sport.

Vooral de rivalen van Mercedes nemen een grote upgrade mee. Er wordt verwacht dat het team een semi-nieuwe auto meeneemt naar Bahrein. 'De grootste ontwikkelen zie je meestal niet', zegt iemand van Mercedes tegenover het Duitse medium. Hiermee is de race om de snelste auto te ontwikkelen echt begonnen en kunnen de verhoudingen dus heel anders komen te liggen. Zeker aangezien Ferrari geen upgrades meeneemt naar de testdagen.

Red Bull hoopt op zeventig procent van Mercedes-upgrade

Red Bull neemt zelf dus ook verschillende upgrades mee naar Bahrein, maar deze zullen niet kunnen tippen aan het pakket van Mercedes. 'We hopen op ongeveer zeventig procent van het Mercedes-pakket. Hun upgrades zullen echt mega groot zijn', aldus Marko. Christian Horner gaf al eerder aan dat Red Bull de auto verder zou ontwikkelen en dat het team voor de Grand Prix in Bahrein enkele updates zou uitvoeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws