Horner wil dat Verstappen agressieve rijstijl behoudt: 'Dat is gewoon zijn stijl' Formule 1
Formule 1

Horner wil dat Verstappen agressieve rijstijl behoudt: 'Dat is gewoon zijn stijl'

Horner wil dat Verstappen agressieve rijstijl behoudt: 'Dat is gewoon zijn stijl'

Christian Horner snapt dat Max Verstappen bekendstaat in de Formule 1 als een agressieve coureur. De Red Bull Racing-coureur heeft daar in het verleden al meerdere keren kritiek op gekregen en ook in 2021 ging Verstappen volgens sommigen een paar keer over de streep. Mensen wijzen dan vooral naar de races in Italië, Brazilië en Saudi-Arabië.

De incidenten van deze races worden in het motorhome van Red Bull uitvoerig besproken tussen de teambaas en zijn coureur. 'We praten over ieder incident, maar wat er besproken wordt, blijft tussen ons', zegt Horner in gesprek met de BBC. De Brit lijkt Verstappen in ieder geval niet stevig op de vingers te tikken. 'Max is een hele constante coureur en het klopt dat hij ook agressief is. Maar dat is gewoon de stijl die ervoor gezorgd heeft dat hij de meest populaire coureur is van de Formule 1. Iedereen weet dat hij honderd procent geeft.'

Moet de coureur dan ook doorgaan met zijn agressieve rijstijl? 'Absoluut', zegt Horner zonder te twijfelen. Zolang Verstappen zichzelf blijft verbeteren, ziet de teambaas van Red Bull geen problemen met de rijstijl van de Nederlander. 'Hij leert weer van iedere nieuwe situatie. Ik denk dan ook dat Max heel veel volwassenheid heeft laten zien vorig seizoen. Natuurlijk zal hij altijd het randje op blijven zoeken, want dat is gewoon onderdeel van zijn stijl. Maar hij blijft zich wel continu ontwikkelen.'

Horner: 'Netflix zat niet in de kamer van Masi'

De rijstijl van Verstappen leverde gedurende het seizoen enkele discussies op, maar dat was nog niets vergeleken met de discussie na afloop van de race in Abu Dhabi. Michael Masi werd er van betuigd te veel aan de show te hebben gedacht toen hij de safety car weer naar binnenhaalde. 'Netflix zat niet bij hem in de kamer', zegt Horner licht ironisch. 'Formule 1 is nog steeds een sport, maar sport moet ook entertainment zijn. Normaal gaat de Formule 1 in winterslaap, maar nu heeft iedereen het nog steeds over de Formule 1. Alle kijkcijfers exploderen, dus het is niet allemaal slecht', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws