Testprogramma geeft Shwartzman vertrouwen: 'Hoop dat ik iets heb laten zien' Formule 1
Formule 1

Testprogramma geeft Shwartzman vertrouwen: 'Hoop dat ik iets heb laten zien'

Testprogramma geeft Shwartzman vertrouwen: 'Hoop dat ik iets heb laten zien'

Robert Shwartzman vertelt hoe hij afgelopen dinsdag heeft beleefd bij het team van Ferrari. Die dag stonden de post-season-tests op het programma in Abu Dhabi. Ferrari wist met de eerste, tweede en derde snelste tijd duidelijk de snelste te zijn. De coureur die vorig jaar tweede werd in de Formule 2 wist goed te presteren bij de Scuderia en het heeft hem dan ook vertrouwen gegeven voor zijn toekomst.

Carlos Sainz werd eerste, Charles Leclerc volgde op de tweede positie en Shwartzman sloot aan. Met slechts zeventien duizendsten verschil richting de Monegask was dat een mooi resultaat voor de coureur die rijdt onder de Israëlische vlag. 'Ik liep anderhalve tiende achter in de laatste bocht', begint de 23-jarige bij Motorsport.com. 'Ik ben erg blij, want deze dag heeft me in staat gesteld om weer een stap vooruit te zetten', voegt hij eraan toe.

Shwartzman reed de vrijdag van het Formule 1-weekend ook al over het Yas Marina Circuit. 'Ik ging uit van de feedback die ik had van de VT1-sessie van vrijdag en ik denk dat ik een volgende stap heb gezet, een meer vertrouwd gevoel in de auto, en ronde na ronde kwam ik dichter bij de tijden van Charles, die op dat moment mijn referentie was', legt de jonge coureur uit.

Shwartzman: 'Werd geconfronteerd met twee rijders die races wonnen'

De Israëliër legt uit dat hij veel dingen heeft geleerd. 'De racesimulaties met deze auto waren nieuw voor mij. Het werkvenster waarin de banden het beste werken, is erg klein, en het is niet gemakkelijk te begrijpen of je harder kunt pushen of het risico loopt het kapot te maken', legt de coureur uit. 'Aan het eind van de dag gingen we terug naar de kwalificatiesimulatie en ik moest een mentale reset uitvoeren, omdat ik me had gefocust op het rijden op racetempo en we moesten weer op het goede spoor komen. Met de C5 kwam een ​​goede ronde.'

Wel vond Shwartzman het lastig, omdat hij samen reed met twee coureurs die al een paar jaar in de Formule 1 rijden. 'Ik werd geconfronteerd met twee rijders die races wonnen en polepositions pakten, en toen ik zag dat mijn tijden steeds dichter bij die van hen kwamen, maakte dat me erg blij. Ik heb genoten van deze dag. Ik was in staat om de starts te verbeteren, en nu denk ik dat als er volgend weekend een Grand Prix op dit circuit zou zijn, ik de uitdaging aan zou kunnen, klaar om het team een ​​goed resultaat te bezorgen', is de coureur zeker.

'Ik heb het gevoel dat ik de teugels in handen heb'

Vanaf woensdag begint Shwartzman aan zijn toekomstplannen. 'Op dit moment evalueer ik alles, we zullen zien wat ik de komende weken op tafel heb liggen. Dit testprogramma heeft me vertrouwen gegeven, ik hoop dat ik iets heb laten zien. Dit seizoen heb ik weinig kans gehad om op de baan te zijn en ik heb geprobeerd er het beste van te maken', vervolgt de 23-jarige.

Dinsdag kon Shwartzman eindelijk laten zien wat hij kon en het was een hele ervaring. 'Toen ik de eerste paar keer in deze bolide reed, voelde ik ongelooflijke sensaties, soms had ik het idee dat de auto superieur was aan mij, dat hij meer wist dan ik. Ronde na ronde begon ik hem te begrijpen en te temmen, altijd met respect, en uiteindelijk had ik het gevoel de teugels in handen te hebben, een echt ongelooflijk gevoel', eindigt Shwartzman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws