Todt glimlacht: 'Ik maak geen vergelijkingen, maar Michael en Max hebben iets gemeen' Formule 1
Formule 1

Todt glimlacht: 'Ik maak geen vergelijkingen, maar Michael en Max hebben iets gemeen'

Todt glimlacht: 'Ik maak geen vergelijkingen, maar Michael en Max hebben iets gemeen'

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt ziet wel een gelijkenis tussen Max Verstappen en Michael Schumacher. De Fransman wil niet graag vergelijkingen maken, maar beide wereldkampioenen hebben wel iets met elkaar gemeen. Todt was de teambaas van Ferrari en de Duitse zevenvoudig wereldkampioen in de periode dat de ongenaakbare combinatie titel na titel binnen wist te slepen.

Todt is één van de personen die Schumacher door en door kent. De oud-teambaas van het team uit Maranello heeft lang met de Duitser samengewerkt en beschouwt hem inmiddels als familie. Todt respecteert echter de privacy die de Schumacher-familie eist, en zegt dan ook niet veel over zijn huidige contact met Schumacher. 'Laten we hem met rust laten', zegt de 77-jarige bij het Italiaanse Corriere della Sera. 'We respecteren de wensen van privacy van Corinna (Schumacher, red.) en haar kinderen. We weten dat het ongeval consequenties had. Iedereen die zegt dat ze iets weten, weet niets. Ik ga altijd naar hem toe. Hij en zijn familie zijn mijn familie', legt Todt uit.

Ondanks dat Todt Ferrari een lange tijd geleden achter zich heeft gelaten en na het 2021-seizoen ook zijn rol als FIA-president gedag heeft gezegd, is de Fransman nog steeds nauw betrokken bij de sport. Hij kijkt dan ook alle races. Daarin is hem het één en het ander opgevallen. 'Ik maak geen vergelijkingen, maar Michael en Max (Verstappen, red.) hebben iets gemeen', glimlacht Todt. 'Hij is snel, laat weinig liggen. Hij is een vechter zoals Michael. Maar op menselijk vlak ken ik Max niet goed genoeg om te oordelen. Michael kon een beetje eigenwijs zijn, maar het was een houding die diende om zijn verlegenheid te verbergen.'

Todt: 'Schumacher heeft het team nooit beschuldigd'

Daarnaast geeft Todt aan dat Schumacher zich altijd nederig opstelde. 'Schumacher heeft het team nooit beschuldigd van iets, zelfs niet toen de remmen het begaven in Silverstone', zegt de voormalig Ferrari-teambaas, refererende naar de Grand Prix van Groot-Brittannië in 1999 waarbij Schumacher een been brak omdat de remmen het begaven. 'Hij stelde de vragen aan zichzelf, niet aan het team', aldus de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws