Tost over gedebuteerde Schumacher: 'Zijn achternaam is een nadeel' Formule 1
Formule 1

Tost over gedebuteerde Schumacher: 'Zijn achternaam is een nadeel'

Tost over gedebuteerde Schumacher: 'Zijn achternaam is een nadeel'

Mick Schumacher moet zich niet laten afleiden door de druk die zijn achternaam meebrengt in de Formule 1. Dat zou volgens Franz Tost niet goed zijn voor de ontwikkeling van de coureur. Het debuutjaar van zijn vader, Michael Schumacher, was niet te vergelijken met die van Mick.

Het gebeurt vaker dat de zoon van een voormalig Formule 1-coureur de koningsklasse in gaat. Toch is de situatie van Schumacher iets anders dan normaal. 'Hij heeft het nadeel dat zijn naam Schumacher is', vertelt Tost bij Sport1. 'Daardoor zijn de verwachtingen veel groter.' Zijn vader Michael heeft in zijn carrière namelijk zeven wereldtitels gewonnen.

Volgens de teambaas van AlphaTauri 'bestaan er geen wonderen in de Formule 1' en dus is Schumacher op zichzelf aangewezen. 'Natuurlijk is er een zekere druk van buitenaf, maar dat moet hij van zich af laten ketsen.' Op dit moment zit de Duitse coureur ook nog in een leerjaar: 'Hij moet zo veel mogelijk tot zich nemen en de Formule 1 leren kennen. Races uitrijden is voor hem belangrijk.'

Schumacher heeft geluk van zijn vader niet

Om vergelijkingen te maken tussen Michael Schumacher en zijn zoon, zou op dit moment onterecht zijn volgens Tost. Het team waar Michael bij debuteerde was destijds van een heel ander niveau dan Haas op dit moment. 'Ik was erbij toen Michael debuteerde', beschrijft de Oostenrijker. 'Zijn Jordan was een sensationele auto, alles kwam samen. Mick heeft het geluk niet dat hij direct in zo'n auto kan zitten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws