Tost trekt aan de alarmbel: 'Wegvallen volledig seizoen kan desastreuze gevolgen hebben' Formule 1
Formule 1

Tost trekt aan de alarmbel: 'Wegvallen volledig seizoen kan desastreuze gevolgen hebben'

Tost trekt aan de alarmbel: 'Wegvallen volledig seizoen kan desastreuze gevolgen hebben'

De coronacrisis treft ook de Formule 1 hard. De acht eerste races op de kalender voor 2020 zijn uitgesteld of zelfs volledig afgelast. De teams ondervinden hier grote financiële consequenties van.

De organisatie van de Formule 1 neemt maatregelen en wil de teams financieel tegemoet komen, maar Alpha Tauri-teambaas Franz Tost vreest het ergste. 'Ze zullen ons alleen helpen als we dit jaar nog tien tot vijftien races kunnen rijden', zegt de Oostenrijker in gesprek met Motorsport-Magazin. 'Minder dan dat of zelfs helemaal niet rijden haalt onze operationele kosten er niet uit en dan moeten we als teams bij elkaar gaan zitten om serieuze maatregelen te bespreken.'

'Dat gaat veel verder dan het bevriezen van de ontwikkeling van een paar onderdelen', verwijst Tost naar de beslissing om in 2021 met dezelfde wagens te racen als in 2020. 'Maar dan moet je zelfs denken aan hoe de sport moet overleven. Het wegvallen van een volledig seizoen kan desastreuze gevolgen hebben.' (Fotocredit: Getty Images/Red Bull Content Pool)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws