Tost wilde Schumacher, niet de Vries vastleggen: 'Hij is veel beter dan hij nu wordt ingeschat' Formule 1
Formule 1

Tost wilde Schumacher, niet de Vries vastleggen: 'Hij is veel beter dan hij nu wordt ingeschat'

Tost wilde Schumacher, niet de Vries vastleggen: 'Hij is veel beter dan hij nu wordt ingeschat'

Franz Tost, teambaas bij Scuderia AlphaTauri, had graag Mick Schumacher voor zijn team zien rijden. Tijdens het seizoen 2022 werd duidelijk dat de teambaas Pierre Gasly aan Alpine zou gaan verliezen, waardoor de zoektocht naar een vervanger begon. Uiteindelijk kwam AlphaTauri, met flinke sturing van Red Bull Racing, uit bij Nyck de Vries. Tost had echter graag Schumacher binnengehaald, zo geeft hij aan in een interview bij Motorsport-total.com.

AlphaTauri heeft momenteel de Vries en Yuki Tsunoda onder contract staan als coureurs, maar als het aan Tost had gelegen, had niet de Vries, maar Schumacher het stoeltje naast Tsunoda gekregen. 'Het was natuurlijk duidelijk dat Schumacher geen stoeltje had voor 2023. Toen bij ons duidelijk werd dat wij nog een plekje vrij zouden hebben, wilde ik hem graag hebben', aldus de teambaas. 'Het was een vrij chaotische situatie. We hadden eerst ingezet op voortzetting met onze coureurs van 2022, maar toen werd plots Gasly aan Alpine overgedragen.'

Het duurde een tijd voor men enig idee had wie mogelijke vervangers zouden kunnen zijn. 'Tot de Grand Prix van Italië op Monza was het voor ons volledig onduidelijk wie onze rijder werd. Ik heb toen wel echt voor Schumacher gepleit.' Dit kan als enigszins opvallend worden gezien, vooral met de tegenvallende prestaties van de jonge Duitser in het achterhoofd. Desondanks was Tost overtuigd van het talent van Schumacher, die hij goed in de gaten heeft gehouden in de juniorklassen.

'Hij is een stuk beter dan hij wordt ingeschat'

De Oostenrijkse teambaas staat bekend om zijn nauwgezette interesse in de juniorklassen. Tijdens zijn vrije weekenden is hij vaak bezig met het analyseren en netwerken met jonge talenten en zo heeft hij ook Schumacher altijd op het oog gehad. 'Hij is zo veel beter dan hij op dit moment door de buitenwereld wordt ingeschat.' Uiteindelijk werd de tip van Tost overgeslagen en opteerde Red Bull voor de Vries, waar Tost overigens ook erg tevreden over is. 'Hij is een goede coureur ook. Hij is nu onze coureur en dan is de discussie ook afgelopen.' Inmiddels staat Schumacher ook bij Mercedes onder contract, waardoor aan de speculatie ook een einde is toegekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws