Tremayne: winst Verstappen maakt taak van ‘underdog’ Hamilton nog moeilijker Formule 1
Formule 1

Tremayne: winst Verstappen maakt taak van ‘underdog’ Hamilton nog moeilijker

Tremayne: winst Verstappen maakt taak van ‘underdog’ Hamilton nog moeilijker

Volgens F1-journalist David Tremayne is de winst van Max Verstappen in Austin bewijs dat de Nederlander is uitgegroeid van een heethoofd tot een serieuze titelkandidaat. Ook denkt hij dat het de titelcampagne van Lewis Hamilton nog verder bemoeilijkt, met twee traditionele Red Bull-banen op komst. Tremayne beschout Hamilton als underdog in de titelstrijd tussen de Brit en de Nederlander.

Tremayne denkt dat de Grand Prix van de Verenigde Staten ‘perfecte demonstratie’ van hoe Verstappen ‘ijskoud kan blijven onder de grootste druk, en toch alle gevolgen kan overzien.’ Het tekent volgens hem de groei van Verstappen, een ‘ooit heethoofdige racer’ die is uitgegroeid tot een serieuze kandidaat voor het wereldkampioenschap. Toch denkt hij dat de Nederlander zijn scherpe randjes niet helemaal kwijt is. Op de officiële F1-site schrijft hij dat een incident in de vrijdagtraining onthulde hoe ‘de tijger in hem nog steeds grauwt wanneer deze gepord wordt.’ Daarmee doelt hij op de middelvinger die Verstappen naar Hamilton opstak naar aanleiding van het incident. De Britse F1-journalist vraagt zich af of zulke uitbarstingen de titelcampagne van Verstappen in gevaar zouden kunnen, wanneer het krap wordt in de komende vijf races.

Hamilton heeft echter wel meer om zich zorgen te maken dan Verstappens middelvinger, denkt Tremayne. Zijn motorwissel in Turkije, en de bijbehorende gridstraf, heeft hem beroofd van een potentiële overwinning. Zonder motorwissel had Hamilton volgens de journalist zeven punten voor kunnen liggen op Verstappen. In plaats daarvan heeft de Nederlander nu een voorsprong van 12 punten op de Brit.

‘Lewis haalt maximum uit mindere auto’

Tremayne denkt dat Hamilton de underdog zal zijn in de komende vijf races, aangezien twee van die banen – Mexico en Brazilië – traditioneel Red Bull-banen zijn geweest. Daarbij helpt de overwinning van Verstappen in Amerika niet: ‘Hoe moeilijk zijn underdog-taak ook is geweest dit jaar, verliezen met maar 1,3 seconden in Austin heeft het ontzettend veel moeilijker gemaakt.’ Tremayne denkt dat Red Bull dit jaar de betere auto heeft. ‘Lewis peurt het maximale uit een machine die niet zo goed is als die van zijn rivaal, zoals Max dat deed toen Lewis de betere auto had.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws