Horner verklaart goede vorm Pérez in Austin: ‘Hebben goede setup gevonden’ Formule 1
Formule 1

Horner verklaart goede vorm Pérez in Austin: ‘Hebben goede setup gevonden’

Horner verklaart goede vorm Pérez in Austin: ‘Hebben goede setup gevonden’

Het seizoen 2021 is vooralsnog niet makkelijk geweest voor Sergio Pérez. De Red Bull-coureur kon in veel races dit seizoen niet in de buurt komen van teamgenoot Max Verstappen. In Austin liet hij echter uitstekende prestaties zien. Volgens Christian Horner heeft de Mexicaan een ommekeer gemaakt, dankzij een betere setup en meer vertrouwen achter het stuur. Zijn goede vorm komt op een uitstekend moment, meldt Autosport.com.

De ervaren Pérez was door Red Bull Racing gekozen om stercoureur Verstappen te assisteren in de titelstrijd, iets wat zijn onervaren voorgangers niet lukte. Pierre Gasly en Alexander Albon konden namelijk niet in de buurt komen van de pace van Verstappen. Echter, Pérez had daar gedurende het jaar moeite mee, ondanks zijn rijke F1-ervaring. Met name in kwalificatie kon de Mexicaan de pace van zijn teamgenoot niet bijhouden; vaak moest hij zelfs auto’s uit het middenveld voor zich dulden, met name van Ferrari en McLaren.

Bij de Grand Prix van de Verenigde Staten zagen we echter een compleet andere Pérez. De Mexicaan was al in vrije traningen uiterst sterk: in VT2 en VT3 stond hij zelfs fier bovenaan de tijdenlijst. In de kwalificatie vormde hij lang een bedreiging voor Lewis Hamilton en zelfs voor Verstappen. Uiteindelijk kwalificeerde Pérez zich op de derde plek, een verdienstelijke twee tienden achter zijn teamgenoot.

‘Hij had pech om niet op pole te staan’

Volgens Christian Horner heeft de goede vorm van Pérez te maken met zelfvertrouwen: ‘Het zat er de laatste paar races al aan te komen. In Monza was hij sterk, in Sochi was hij sterk, hij had beide races op het podium moeten staan. Hij was sterk in Istanbul, en heel dit weekend had hij pace.’ Dat de Mexicaan juist in de laatste paar races zo sterk was, komt volgens Horner door de setup. ‘Ik denk dat we erin slagen een setup te vinden die voor hem werkt, en om de auto te optimaliseren voor zijn rijstijl.’ Volgens de Red Bull-teambaas had er in Austin zelfs meer ingezeten voor Pérez: ‘Hij had pech om niet op pole te staan, dus hij heeft goede vooruitgang geboekt.’

Horner is blij dat Pérez eindelijk goede vorm vindt, zeker nu. ‘We hebben nodig dat hij levert in deze tijd van het jaar.’ Nu de titelstrijd steeds heviger wordt, kan de Mexicaan zijn teamgenoot grote diensten bewijzen. ‘Er komen belangrijke races aan, dus hij moet doen wat hij deed afgelopen zondag.’ Pérez zelf kijkt uit naar de volgende race, die in zijn thuisland verreden wordt. Hij ziet kansen: ‘Ik denk dat we een goed pakket hebben. We zullen er sterk zijn.’ De Red Bull-coureur denkt daarbij aan de sterke vorm van zijn team, dat hier in 2017 en 2018 ook won: ‘Red Bull is normaal gesproken extreem sterk geweest in Mexico, dus ik kijk er ontzettend naar uit. Ik hoop dat we naar het podium kunnen blijven gaan.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws