Tsunoda hoopt Aston Martin binnenkort te pakken: 'We kruipen langzaam naar ze toe' Formule 1
Formule 1

Tsunoda hoopt Aston Martin binnenkort te pakken: 'We kruipen langzaam naar ze toe'

Tsunoda hoopt Aston Martin binnenkort te pakken: 'We kruipen langzaam naar ze toe'

Yuki Tsunoda kent een zeer goede seizoenstart en wist al heel wat punten te halen voor Visa Cash App RB. Het gaat volgens de Japanner zo goed, dat zijn team de afgelopen tijd voor Aston Martin ligt. ‘We kruipen langzaam naar ze toe’, zegt hij tegen Motorsport.com.

Na het 2023-seizoen en de eerste races van 2024 leek er met Red Bull Racing, Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin sprake te zijn van een vaste top vijf die, zo lang er niets geks gebeurt, alle punten zou halen. Aston Martin lijkt het echter zwaar te hebben en ook de updates die ze recent brachten hebben weinig verschil kunnen maken. Daar profiteert RB nu van en dan met name Yuki Tsunoda. De Japanner is er na de race in Monaco zeker van dat ze Aston Martin voorbijgaan. ‘We staan een beetje voor, als je kijkt naar de recente races en resultaten’, geeft hij aan.

Desondanks wil de RB-coureur nog niet zeggen dat zijn team nu ook bij die top vijf hoort. ‘Er is sprake van een top vijf bovenaan en een groep van vier teams onderaan. Wij zijn een apart geval’, meent Tsunoda, die zijn eigen renstal daarmee momenteel in een niemandsland ziet rijden. ‘We kruipen langzaam naar ze toe’, voegt hij er aan toe. ‘De vorm is goed, we hebben een goed ritme te pakken en we blijven gewoon doen wat we op dit moment doen’, aldus de Japanner. Hij hoopt het gat te kunnen dichten in de komende races. ‘Er komen veel ontwikkelingen aan, hopelijk vinden we met die upgrades extra snelheid en kunnen we Aston Martin dan echt bijhalen’, zegt Tsunoda hoopvol.

Mekies ziet Aston Martin worstelen

Ook de teambaas van RB ziet het gat met Aston Martin kleiner worden. ‘Qua snelheid zitten we dichtbij elkaar de afgelopen races, dat was wel enigszins verrassend’, geeft hij aan. ‘Maar we hebben wel het gevoel dat zij het tempo kunnen opvoeren en meer gegevens kunnen invoeren in hun auto’, relativeert hij de onderlinge verhouding. Over zijn eigen team is hij tevreden, al hoopt hij nog wat verbeteringen te zien. ‘We kunnen voortbouwen op de laatste races en hopelijk kunnen we ook nog wat performance toevoegen’, zegt hij. Het team gaat dan ook niet met al te specifieke verwachtingen richting Noord-Amerika. ‘We zullen zien wat het doet op dat circuit’, sluit Mekies af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws