Tsunoda niet onder de indruk van Stroll: 'Hij keek niet in zijn spiegels' Formule 1
Formule 1

Tsunoda niet onder de indruk van Stroll: 'Hij keek niet in zijn spiegels'

Tsunoda niet onder de indruk van Stroll: 'Hij keek niet in zijn spiegels'

Yuki Tsunoda is niet onder de indruk van Lance Stroll, zo laat hij weten op de officiële site van AlphaTauri. De Japanner toucheerde met de Canadees in bocht 1 tijdens de beginfase van de Grand Prix van Brazilië. Na afloop laat Tsunoda weten dat hij vond dat de Aston Martin-coureur niet in zijn spiegels heeft gekeken.

'Ik ben best gefrustreerd na vandaag', vertelt Tsunoda. 'Ik denk dat we de juiste bandenkeuze maakte, maar mijn touché met Stroll ruïneerde mijn race compleet. Het was een riskante actie, maar hij keek niet in zijn spiegels en toen botsten we. Het is zonde dat we de straf kregen, gezien ik de race ook nog moest uitrijden met de nodige schade. Zulke dingen gebeuren echter en volgende keer komen we sterker terug.'

Pierre Gasly was juist erg tevreden met zijn race. De Fransman werd zevende: 'Ik ben erg blij. Het was een zeer intense race, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met vandaag. Er waren een paar mooie gevechten met Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel en later ook met de Alpines. Het was uiteraard lastig, maar we zijn geëindigd op de best mogelijke wijze achter de drie beste teams. Dat is het belangrijkste.'

AlphaTauri en Alpine op gelijk aantal punten

AlphaTauri heeft door de zevende plaats van Gasly de vijfde plaats in handen, al staan ze wel op een gelijk aantal punten als hun dichtstbijzijnde concurrent Alpine. De Italiaanse en Franse renstallen staan na de Grand Prix van Brazilië namelijk allebei op 112 punten. De laatste drie ronden van het seizoen zullen bepalen wie er als winnaar uit de bus komt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws