Tsunoda voorziet grote uitdagingen: 'Het gaat geen gemakkelijk weekend worden voor me' Formule 1
Formule 1

Tsunoda voorziet grote uitdagingen: 'Het gaat geen gemakkelijk weekend worden voor me'

Tsunoda voorziet grote uitdagingen: 'Het gaat geen gemakkelijk weekend worden voor me'

De Grand Prix van Mexico staat voor de deur en luidt de ingang van de seizoensontknoping in. Op het hooggelegen circuit zullen de mannen van AlphaTauri proberen hun goede vorm door te zetten. Pierre Gasly benadrukt dat de grote hoogte ook een aantal unieke uitdagingen presenteert, waaronder het vinden van de goede afstelling. Teamgenoot Yuki Tsunoda racet voor het eerst op het Mexicaanse circuit, dat volgens hem een grote uitdaging zal vormen.

'Het was zonde dat we in Austin (Verenigde Staten, red.) onze race moesten staken, want we hadden zeker potentie om met beide auto's in de top tien te finishen. De snelheid zat er goed in en we wisten onze concurrenten in de kwalificatie ruim voor te blijven, dus we hebben nog goede hoop op de vijfde plek in het constructeurskampioenschap', aldus de Fransman in een persbericht van zijn team. AlphaTauri heeft nog steeds zicht op die vijfde plek, al is de concurrentie fors met Alpine en Aston Martin. In Mexico hoopt het team weer terug te slaan in de ijle lucht.

'Je moet echt honderd procent fit zijn voor deze race. Dankzij de ijle lucht is het een zeer uitdagend circuit, want het voelt alsof je geen grip hebt.' De teams rijden vaak met veel downforce, maar omdat er minder luchtweerstand is door de ijle lucht, voelen de coureurs hier weinig van. 'Voor de auto is het zwaar. De motor, remmen en banden raken vaak oververhit, dus daar moeten we goed op letten. Het is hier altijd glibberen en glijden, ondanks de afstelling met veel downforce.' Toch kijkt Gasly erg uit naar de race. 'Het publiek is altijd geweldig hier en ik houd wel van een uitdaging.'

'Het zal niet makkelijk worden voor me'

Teamgenoot Tsunoda heeft zoals gezegd nog geen ervaringen op het Mexicaanse circuit en voorziet dan ook geen gemakkelijk weekend. 'Het ziet er lastig uit. Ik heb nog nooit in dit soort omstandigheden gereden, dus ik ben heel erg benieuwd. Fysiek gezien kan het nog eens een zware race worden, gezien de ijle lucht.' De Grand Prix van Mexico vormt het begin van de triple-header, waardoor er weinig tijd is om bij te komen tussendoor. 'Aankomend circuit heeft een unieke layout, met veel langzamere bochten. Gezien de uitdagingen gaat het geen makkelijke ervaring voor me worden, maar wel een interessante', zo besluit de kleine Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws