Update III | 'Verdachte schietpartij Spa eerder betrokken bij gewelds- en drugsincidenten' Formule 1
Formule 1

Update III | 'Verdachte schietpartij Spa eerder betrokken bij gewelds- en drugsincidenten'

Update III | 'Verdachte schietpartij Spa eerder betrokken bij gewelds- en drugsincidenten'

Een flinke schok voor veel Belgen en Formule 1-fans die afgelopen nacht overnachtten in Spa. In het centrum van de stad in de provincie Luik zou een politieman zijn doodgeschoten, zo melden verschillende Belgische media.

De 38-jarige agent zou naar verluidt rond 2:00 's nachts zijn beschoten vanuit een auto, waarna hij aan zijn verwondingen overleed. Inmiddels is de politie in België een klopjacht begonnen. Veel formule 1-fans melden op social media dan ook dat zij 's nachts veel lawaai hoorden van overvliegende politiehelikopters.

Bekende namen uit de wereld der Formule 1 zeggen veel meegekregen te hebben van het incident. 'Ik ben in shock, erg vervelend dit. Ik hoorde vannacht al dat er iets niet in de haak was', aldus Damon Hill, voormalig wereldkampioen in de Formule 1. Ook F1-journalisten als Ben Hunt en Adam Cooper reageren geschrokken via hun Twitter-kanalen.

Update | 12.25 uur (26 augustus 2018) - Nederlander opgepakt na doodgeschoten agent in Spa

Er is meer duidelijk over het schietincident dat vannacht plaatsvond in Spa. Een Belgische agent zou zijn neergeschoten en is daarna aan zijn verwondingen overleden. RTL Nieuws meldt dat er een Nederlander is aangehouden als verdachte van de moord.

Nadat de agent beschoten is in het centrum van Spa zijn er meerdere camerabeelden opgedoken van een Nederlandse auto. Vanuit die auto zou zijn geschoten op de agent, die opgeroepen werd omdat er een opstootje zou zijn in het centrum.

Vervolgens zou de Nederlander zich schuil hebben gehouden in een bos, waar hij uiteindelijk is opgepakt. Er is nog niets bekend over een eventueel motief van de moord op de agent. De politie zoekt nog altijd naar meer daders en sporen die kunnen leiden tot meer informatie over de zaak.

Update II 8.00u - Nederlander was F1-fan en werd geweigerd in café

De Nederlander, Ivo T., die vermoedelijk de agent doodschoot was fan van Max Verstappen en zat op een camping vlakbij het circuit. Hij wilde het populaire Havana Café in Spa bezoeken, maar werd daar geweigerd, zo schrijft De Telegraaf maandag.

Na de weigering kregen Ivo T. en nog twee andere Nederlanders ruzie buiten het café. Er werd vervolgens 'met een wapen gezwaaid', waarna de politie werd gebeld. Vervolgens stapten ze in een taxi. Enkele honderden meters verderop kon de politie de taxi aanhouden.

Toen er vervolgens om identificatie werd gevraagd, werd de 38-jarige agent Amaury Delrez door zijn voorhoofd geschoten. In paniek schreeuwde zijn collega de naam van Amaury, maar er vielen daarna nog meer schoten. Hij kon schuilen achter een boom en terugschieten.

Daarna vluchtten de drie Nederlanders. Ruim zeven uur later kon de 36-jarige Ivo T. ingerekend worden na een klopjacht. Het verhoor van de verdachte verliep moeizaam, hij was dusdanig onder invloed dat hij amper antwoord kon geven. Ook viel hij soms in slaap.

Zoektocht naar twee getuigen en twee Nederlanders

De politie is nog op zoek naar de andere twee Nederlanders. Het is nog niet zeker of Ivo T. ook de schutter is geweest. In de taxi zaten naast de taxichauffeur vijf klanten, waaronder de drie Nederlanders. De politie is ook nog op zoek naar de andere twee, aangezien ze getuigen zijn van het drama.

Update III| 08.40 uur (28 augustus 2018) - Verdachte schietpartij Spa eerder betrokken bij gewelds- en drugsincidenten

De Nederlandse verdachte van de moord op de Belgische agent dit weekend had veel problemen. Volgens hln.be woonde de 36-jarige Yvo T. in een caravan in de tuin van zijn ouders. Bronnen zouden beweren dat de verdachte vaker bij gewelds- en drugsincidenten betrokken was.

T. staat naar verluidt niet te boek als een zware crimineel. Ook de twee andere verdachten werden maandag opgepakt. Dinsdag wordt bekend of zijn arrest wordt verlengd. Ook de broer van T. is gearresteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws