Update | Las Vegas geeft F1 toestemming voor langer verblijf Formule 1
Formule 1

Update | Las Vegas geeft F1 toestemming voor langer verblijf

Update | Las Vegas geeft F1 toestemming voor langer verblijf

De Formule 1 blijft mogelijk langer in Las Vegas dan op dit moment het geval is. Hoewel de koningsklasse van de autosport momenteel een contract tot en met 2025 heeft voor een Grand Prix in de gokstad, zijn er volgens Fox5 plannen om dat tot en met 2032 te verlengen.

Dat is in ieder geval het doel van de Clark County Commission. De raad wil de Grand Prix van Las Vegas voor de komende tien jaar erkennen als jaarlijks terugkerend evenement. In de resolutie daarvoor is het voorstel opgenomen dat de Formule 1 niet ieder jaar ontheffingen en speciale vergunningen voor evenementen hoeft aan te vragen. Een stemming hierover is op 7 februari.

F1 reageert op voorstel GP Las Vegas

Mocht de resolutie goed worden gekeurd, dan kan de Formule 1 tot en met 2032 in Las Vegas blijven, terwijl het huidige contract tot en met 2025 loopt. In een verklaring stellen de F1 en Liberty Media dat zij ook als doel hebben om Las Vegas een permanente plek te geven op de kalender. 'F1 en Liberty Media hebben in Las Vegas geïnvesteerd middels de koop van 15 hectare land, de bouw van een paddockgebouw en filantropische inspanningen om de lokale gemeenschap te ondersteunen.'

'Het is ons doel om van Las Vegas een permanente Grand Prix op de F1-kalender te maken en goedkeuring voor de komende tien jaar geeft ons zekerheid dat het raceweekend voor een langere tijd beschikbaar is', zo wordt gesteld in de verklaring. De eerste editie van de Grand Prix van Las Vegas moet nog gehouden worden. Tussen 16 en 18 november strijkt de sport neer in de VS.

Update 09:47u (08/02) | Las Vegas geeft F1 toestemming voor langer verblijf

De raad van Las Vegas heeft de Formule 1 toestemming gegeven om nog eens tien jaar te racen in de Amerikaanse gokstad. Dat is de uitkomst na een stemming van de Clark County Commission, zo meldt onder meer RaceFans. Zo was het al het plan om ervoor te zorgen dat de Formule 1 ook na 2025, het laatste contractjaar, actief kan blijven in Las Vegas.

Dat voorstel is inmiddels door de stemming gekomen, wat betekent dat de Formule 1 minstens tien jaar op The Strip mag racen - dus tot en met 2032. Dit is vergemakkelijkt doordat de koningsklasse nu geen speciale ontheffingen of vergunningen meer hoeft aan te vragen. De eerste editie van de Grand Prix van Las Vegas wordt dit jaar verreden tussen 16 en 18 november.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws