Voorbereidingen voor de GP van Las Vegas zijn in volle gang: 'Wordt moeilijk en uitdagend weekend' Formule 1
Formule 1

Voorbereidingen voor de GP van Las Vegas zijn in volle gang: 'Wordt moeilijk en uitdagend weekend'

Voorbereidingen voor de GP van Las Vegas zijn in volle gang: 'Wordt moeilijk en uitdagend weekend'

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, en Renee Wilm, de CEO van de Grand Prix van Las Vegas, geven een update over de voorbereidingen voor het evenement. De race in de Amerikaanse stad staat gepland voor midden november, maar voor die tijd zijn er nog een hoop zaken te doen. Ondanks de grote uitdaging liggen alle plannen klaar en wordt er al hard gewerkt.

Steve Hill, die zich bezighoudt met de organisatie van het evenement, verklaart dat niet al het werk ruimschoots van tevoren klaar zal zijn. 'Het is een relatief kort tijdsbestek, maar Las Vegas weet hoe deze grote projecten moeten worden uitgevoerd. We gaan ervoor zorgen dat het klaar is', vertelt hij tegenover KTNV. Domenicali sluit zich hierbij aan. 'Er zullen veel dingen op het laatste moment klaar zijn. Dat hoort bij het spel. Maar er is hier een ongelooflijke professionaliteit die we vonden in de gemeenschap die met ons samenwerkte.'

'Ervaring die we creëren wordt veel groter dan de overlastfactor'

Wilm laat weten dat de bouw van het paddockgebouw momenteel in volle gang is. 'Tijdlijnen voor constructie zullen overal variëren, afhankelijk van de installaties, maar we zijn echt van plan om al in juni serieus met de bouw te beginnen', begint de CEO tijdens Preview Las Vegas. De plannen voor de verdere organisatie liggen ook al klaar. 'We hebben plannen voor bruggen, voor voertuigen, voetpaden, zakelijke toegangspunten, en we werken nauw samen met de politie en de brandweer om ervoor te zorgen dat we het verkeer beperken en werken samen met onze lokale partners om te proberen om eventuele overlast te verminderen', voegt Wilm eraan toe.

Las Vegas is altijd een drukke stad en daardoor zal het heel lastig worden om alles goed te laten verlopen. 'We weten dat het een moeilijk en uitdagend weekend zal zijn wat betreft het verkeer, maar we denken dat de waarde die we naar de stad brengen en de ervaring die we creëren veel groter zal zijn dan de overlastfactor', zo vervolgt de CEO van het Grand Prix-weekend.

Toch is er volgens Wilm nog veel te doen voordat er over zo'n tien maanden geracet kan worden. 'Maar ik ben ongelooflijk trots op ons geweldige team dat zo hard werkt om dit het grootste spektakel in de autosportgeschiedenis te maken, zo niet de sport in het algemeen. En we kijken ernaar uit om nieuwe ontwikkelingen en opwindende updates te blijven delen naarmate het raceweekend dichterbij komt', eindigt de CEO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws