Update | Marko reageert op komst Zhou: 'Alfa Romeo gaat in 2022 stappen zetten' Formule 1
Formule 1

Update | Marko reageert op komst Zhou: 'Alfa Romeo gaat in 2022 stappen zetten'

Update | Marko reageert op komst Zhou: 'Alfa Romeo gaat in 2022 stappen zetten'

Het Zwitserse Blick maakt melding van een definitieve overstap van Guanyu Zhou naar Alfa Romeo. Er werd al enige tijd verwacht dat de Chinees de vervanger zou zijn van Antonio Giovinazzi en rondom Hinswil is nu blijkbaar duidelijk geworden dat dit definitief het geval is. Giovinazzi's Formule 1-carrière komt met de komst van de UNI-Virtuosi-coureur dan ook ten einde.

Een officiële bevestiging blijft nog uit, die wordt in de komende paar dagen verwacht. Wel is in Zwitserland dus al duidelijk dat Zhou de definitieve opvolger wordt van Giovinazzi bij Alfa Romeo. Daarmee gaat het team van Frederic Vasseur voor twee nieuwe coureurs, gezien Kimi Raikkonen in 2022 ook al vervangen wordt door Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

Haken en ogen aan plan Zhou

Er zaten enkele haken en ogen aan een mogelijke komst van Zhou. Ten eerste werd gesuggereerd dat hij meer dan een eenjarig contract wilde, wat Alfa Romeo niet bereid was hem te geven. Binnen het juniorenteam hebben ze aan Théo Pourchaire immers een toptalent dat ze binnen nu en enkele jaren graag zouden willen brengen. Zhou mocht die komst niet in de weg staan.

Het voordeel van Alfa Romeo met deze deal is dat de financiële steun van Zhou zeer ruim is. Naar idee van het Zwitserse medium neemt Zhou zo'n 25 miljoen dollar per jaar mee naar het team. Fondsen die door Alfa Romeo zeer gewenst zijn. Dit heeft dan ook zeker een rol gespeeld in het feit dat het uiteindelijk Zhou is die in 2022 dat stoeltje zal krijgen.

Update 13.10u (13/11) | Marko reageert op komst Zhou: 'Alfa Romeo gaat in 2022 stappen zetten'

Helmut Marko heeft gereageerd op het nieuws dat Guanyu Zhou volgend jaar plaats zal nemen bij Alfa Romeo. Het Zwitserse Blick meldde dit gedurende het Grand Prix-weekend in Brazilië en ook de Red Bull Racing-adviseur neemt de komst van de Chinees nu als een gegeven. Hij denkt dat Zhou de renstal uit Hinswil goed zal doen.

'Met het geweldige materiaal, de moderne windtunnel en nu het juiste budget gaat het team in 2022 eindelijk ook echt stappen zetten', is de Oostenrijker van mening, die deze deelt op het Zwitserse Top. Naar verluidt neemt de 22-jarige zo'n 25 miljoen dollar mee aan sponsorgeld, wat het team van Frederic Vasseur goed kan gebruiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws