Update | Nieuwe FIA-president Ben Sulayem steunt Latifi na bedreigingen Formule 1
Formule 1

Update | Nieuwe FIA-president Ben Sulayem steunt Latifi na bedreigingen

Update | Nieuwe FIA-president Ben Sulayem steunt Latifi na bedreigingen

Nicholas Latifi heeft voor het eerst sinds zijn crash in Abu Dhabi publiekelijk van zich laten horen. Het was de safety car na de crash van de Williams-coureur die Max Verstappen in de slotfase van de race het voordeel bood, en dat werd hem door de fans van Mercedes en Lewis Hamilton niet in dank afgenomen. In zijn bericht geeft hij aan zelfs doodsbedreigingen te hebben gehad naar aanleiding van het incident.

Latifi geeft in zijn online reactie aan dat hij bewust even afstand gedaan heeft van de diverse media. Hij werd overladen door berichten na afloop van de crash in Abu Dhabi. Sommige berichten waren positief, maar de Canadees geeft aan ook veel haatberichten ontvangen te hebben. 'De aanhoudende haat en bedreigingen online verrassen me niet, dat is de realiteit waar we vandaag de dag in leven', laat hij in zijn statement weten.

'Ik weet dat er online op negatieve wijze over mij gepraat wordt, dat is denk ik het geval voor elke topsporter die op wereldniveau presteert. Er is slechts één incident voor nodig om alles totaal te laten escaleren en het slechtste uit de 'fans' van de sport te halen. De extreme toon van de haat en de doodsbedreigingen die ik gekregen heb, heeft mij geschokt', vervolgt hij in een uiterst volwassen reactie op de gebeurtenissen op Yas Marina Circuit.

Latifi: 'Ik hoef aan slechts één groep mensen mijn verontschuldigingen aan te bieden'

In een titelstrijd die zo polariserend werkte als die tussen Verstappen en Hamilton, zat het er aan te komen dat de aanhang van een van de twee partijen zich bestolen zou voelen na de seizoenfinale. Latifi benadrukt dat hij met de uitkomst van de titel verder niets te maken heeft: 'Na de race hoef ik aan slechts één groep mensen mijn verontschuldigingen aan te bieden, en dat is mijn team. Dat heb ik meteen na het incident gedaan. Alles wat daarna plaatsvond, lag niet in mijn handen.'

'Je mag een mening hebben, maar zij die die mening gebruiken om haat te verspreiden, niet alleen naar mij, maar ook naar mijn naasten, zijn duidelijk geen ware fans van de sport', concludeert hij. Omdat de titel uiteindelijk naar Verstappen ging, heeft het er alle schijn van dat de Mercedes- en Hamilton-fans zich vooral negatief opgesteld hebben tegenover de Williams-coureur. Latifi laat dus weten verder geen verantwoordelijkheid te dragen voor de uitkomst van de titelstrijd.

Update 9.55u (23/12) | Nieuwe FIA-president Ben Sulayem steunt Latifi na bedreigingen

De nieuwe president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, heeft via Twitter zijn steun betuigd voor Williams-coureur Nicholas Latifi. De Canadees crashte in de laatste race van het seizoen, waardoor de safety car naar buiten werd gebracht. Enkele kijkers geven Latifi de schuld van het verlies van Lewis Hamilton, waardoor de Williams-rijder enkele doodsbedreigingen kreeg via social media. Ben Sulayem is geschokt. 'Ik keur de bedreigingen aan het adres van Latifi af en ik geen hem mijn steun', leest de tweet van de FIA-president.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws