Alpine wil rol spelen in titelstrijd: 'Onderdeel zijn van het spektakel' Formule 1
Formule 1

Alpine wil rol spelen in titelstrijd: 'Onderdeel zijn van het spektakel'

Alpine wil rol spelen in titelstrijd: 'Onderdeel zijn van het spektakel'

Ook Laurent Rossi, algemeen directeur van Alpine, schaart zich achter de ambitieuze uitspraken van Fernando Alonso. Het Franse team wist op de vijfde plaats te eindigen in het constructeurskampioenschap. Dit kwam mede door een overwinning van Esteban Ocon en een derde plek van Alonso. Aankomend seizoen wil Alpine vaker voor deze plekken strijden.

Gedurende het seizoen ontvouwde een hevige titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Elk weekend vochten beide coureurs voor de overwinning, waardoor de spanning en drama nooit ver te zoeken waren. Rossi wil dat de Alpine-coureurs onderdeel worden van die strijd. 'Het spektakel dat is gecreëerd heeft ons alleen maar hongeriger gemaakt om ook vooraan mee te strijden', wordt de Fransman geciteerd door AS.

Alpine ging eerder door het leven als Renault. Het Franse team was samen met Alonso in 2005 en 2006 oppermachtig in de Formule 1. Zowel de tweevoudig wereldkampioen als Rossi willen terugkeren naar die vorm. 'Dat is ons uiteindelijke doel', vervolgt Rossi. 'We zullen niet stoppen met werken voordat ons doel is bereikt. De race in Abu Dhabi was een passend einde op een goed seizoen.'

Rossi trots op team

In Hongarije boekte het Franse team voor het eerst sinds 2008 weer een overwinning. Rossi zag dat het team over het gehele seizoen goed presteerde. 'Zowel Alonso als Ocon hebben dit jaar keihard gevochten en veel punten gescoord voor het team. Daarnaast heeft iedereen in de garage en in Enstone ervoor gezorgd dat we zo goed konden presteren. Komende jaren willen we meer herinneringen maken', eindigt Rossi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws