Update II | Beveiliging let extra goed op fakkels en rookpotten: 'Doe het niet' Formule 1
Formule 1

Update II | Beveiliging let extra goed op fakkels en rookpotten: 'Doe het niet'

Update II | Beveiliging let extra goed op fakkels en rookpotten: 'Doe het niet'

Max Verstappen heeft zich bij Motorsport.com uitgesproken tegen het gooien van fakkels op de baan. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland werd minstens twee keer een fakkel op de baan gegooid, wat in Q2 zelfs voor een rode vlag-situatie zorgde. De organisatie van de race heeft daarnaast een statement naar buiten gebracht over de voorvallen.

Verstappen zegt het 'heel erg kinderachtig' te vinden dat er fakkels op de baan worden gegooid. 'Fakkels vasthouden is leuk, maar er is natuurlijk een limiet aan hoeveel. Maar om het op de baan te gooien, is gewoon dom.' De Red Bull Racing-coureur, die zondag vanaf poleposition begint, heeft een oproep voor de toeschouwers in Zandvoort. 'Doe het gewoon niet.'

'Het is voor niemand goed', gaat de Nederlander en regerend wereldkampioen Formule 1 verder. Hij legt uit waarom het niet goed is om fakkels te gooien. 'Je wordt eruit gegooid, zodat je de race niet kunt zien en voor ons wordt de sessie stopgezet omdat het gevaarlijk is als er dingen op de baan zijn. Je moet het gewoon niet doen', aldus Verstappen.

Statement Dutch Grand Prix

De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft ook een statement vrijgegeven waarin wordt aangegeven dat de fakkels niet op prijs worden gesteld. Ze zijn ook eigenlijk verbannen dit weekend, maar sommige fakkels zijn toch naar binnengekomen. 'Het zorgt voor zeer onveilige situaties op het circuit voor coureurs en andere fans', luidt het statement.

Er wordt nogmaals gewaarschuwd dat het gebruik van fakkels niet wordt getolereerd. Tevens is er een update over degene die in Q2 een fakkel gooide: de persoon in kwestie is opgepakt. 'De dader die de fakkel afstak op 3 september is door omstanders aangewezen, door security verwijderd en overgedragen aan de autoriteiten', aldus het statement van de Dutch Grand Prix.

Wint Max Verstappen zijn thuisrace in Zandvoort? Zet in en krijg 1,40 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update 12.54u (04/09) | Tweede man aangehouden na gooien fakkel bij GP Nederland

Er is een tweede man aangehouden na het gooien van een fakkel bij de Grand Prix van Nederland, meldt Het Parool. Het gaat om een 40-jarige man uit Epe die een rookpot op een stoeltje op het terrein rond het circuit gooide. Na verhoor is de man naar huis gestuurd.

Eerder werd al aan 33-jarige man uit Borne aangehouden voor het gooien van een fakkel. Dat deed hij tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag. De sessie werd kortstondig stilgelegd doordat de fakkel op de baan lag. Na verhoor is ook de 33-jarige vrijgelaten. Het tweetal krijgt nog te horen wat voor actie Justitie tegen hen neemt.

In totaal zijn er tien mensen aangehouden rond het Grand Prix-weekend in Zandvoort. De meeste aanhoudingen zijn verricht na vergrijpen als rijden onder invloed en vechtpartijen. Ook is een drone in beslag genomen, maar dat leverde geen aanhouding op. De drone mag na afloop van het weekeinde weer opgehaald worden door de eigenaar.

Update II 13.40u (04/09) | Beveiliging let extra goed op fakkels en rookpotten: 'Doe het niet'

Robert van Overdijk stelt dat de beveiliging van het Circuit Zandvoort extra goed let op fakkels en rookpotten. 'De beveiliging was er al extra alert op, maar er is meer focus bij de ingang', zegt de algemeen directeur van het circuit bij De Telegraaf. Op zaterdag werd er een rookpot op de baan gegooid, waarna er een rode vlag volgde. Er zijn inmiddels twee mensen aangehouden.

Max Verstappen heeft ook al zijn mening gegeven over het incident. Van Overdijk sluit zich aan bij de mening van de Red Bull Racing-coureur. 'Het krachtigste dat ik erover kan zeggen, is wat Max zaterdag erover gezegd heeft. Het is niet veilig voor coureurs, doe het niet. Je ziet ook op sociale media hoe het opgepikt wordt. Degene die het gedaan heeft, is ook aangewezen door de mensen in zijn vak, zodat de beveiligers hem op konden pakken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws