Schumacher vechtend voor een stoeltje voor 2023: 'Ik kijk uit naar de race' Formule 1
Formule 1

Schumacher vechtend voor een stoeltje voor 2023: 'Ik kijk uit naar de race'

Schumacher vechtend voor een stoeltje voor 2023: 'Ik kijk uit naar de race'

Mick Schumacher hoopt dat zijn goede prestatie tijdens de kwalificatie op Zandvoort bijdraagt aan het behouden van zijn stoeltje bij Haas. Zaterdag lukte het de Duitser om in Q3 te komen en daarom kan hij zondag de race starten vanaf P8. 'Vooralsnog zijn we erg blij met de prestaties', vertelt de coureur tegen Motorsport.com.

Wel snapt Schumacher dat hij zich op zondag tijdens de race opnieuw van zijn beste kant moet laten zien. 'Dat is waar momenteel mijn focus ligt', vertelt de 23-jarige coureur daarover. Het team van Haas merkte al dat de auto goed ging op Zandvoort, maar ook is duidelijk dat het team er dit weekend alles uit moet halen wat ze kunnen: 'We moesten hier sterk zijn, want we weten natuurlijk dat Monza een moeilijke voor ons gaat worden.'

Schumacher: 'Ik kijk uit naar de race'

'Het is geweldig om beter te presteren dan sommige van onze concurrenten die tot nu toe sneller waren, vooral op dit circuit, waar inhalen vrij moeilijk is', vertelt Schumacher. 'Ik denk dat iedereen wel een beetje zal worstelen met bandenbeheer, vooral de temperatuur van de baan lijkt een punt van zorg te zijn', vervolgt de coureur. 'Het tempo op de longruns leek voor ons in ieder geval niet slecht, dus ik kijk dan ook erg uit naar de race.'

'Ferrari en Schumacher in december uit elkaar'

Het contract dat Schumacher heeft met Ferrari, loopt in december 2022 ten einde. Als onderdeel van de Ferrari Driver Academy lukte het de Duitse coureur om voor 2021 een stoeltje te bemachtigen bij Haas, maar de zekerheid van een plaats bij dat team is er voor volgend jaar nog niet. Er liggen momenteel andere coureurs op de loer. Denk hierbij aan Antonio Giovinazzi, die eerder reed voor Alfa Romeo, en Daniel Ricciardo, die nog geen zitje heeft voor 2023. Alles wat Schumacher nu dus lijkt te kunnen doen is zo hard mogelijk rijden en alle punten te pakken die hij kan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws