'Power Ranking': Verstappen krijgt hoogste cijfer, Albon beloond voor uitstekende inhaalslag Formule 1
Formule 1

'Power Ranking': Verstappen krijgt hoogste cijfer, Albon beloond voor uitstekende inhaalslag

'Power Ranking': Verstappen krijgt hoogste cijfer, Albon beloond voor uitstekende inhaalslag

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Miami zijn binnen. Max Verstappen kende een lastig begin van het Grand Prix-weekend, maar hij maakte alles goed in de race. De Nederlander wordt uitstekend beloond voor zijn prestaties en hij pakt voor het tweede raceweekend op rij het hoogste cijfer van alle coureurs. Charles Leclerc finishte als tweede, maar hij moet genoegen nemen met een derde plek in de 'Power Rankings'. Williams-coureur Alexander Albon staat door zijn uitstekende race tussen de twee titelconcurrenten in.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Miami is de balans weer opgemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Verstappen vecht zich terug

Voor Verstappen begon het weekend in Miami niet op een positieve manier. De coureur van Red Bull Racing kon door een lek in de hydraulica niet meer dan vijftien ronden rijden tijdens de eerste twee vrije trainingen. Op een nieuwe baan is het cruciaal om alles goed te verkennen, maar daar kreeg de regerend wereldkampioen niet de tijd voor. Dat kan echter wel de verklaring zijn waarom Verstappen tijdens de kwalificatie een foutje maakte en niet meer kon vechten voor poleposition.

Toch sloeg Verstappen keihard terug op zondag. De Red Bull-rijder had een uitstekende start en stond na de eerste bocht al op de tweede plek. Vanaf dat moment kon hij de jacht openen en in de achtste ronde beet hij zich vast in Leclerc. Een ronde later was het raak voor Verstappen. Opnieuw wist de enkelvoudig wereldkampioen toe te slaan in de eerste bocht en vanaf dat moment had Verstappen de race onder controle. Het levert de coureur een mooie 9,2 op.

Albon en Ocon beloond voor inhaalslag

Albon en Esteban Ocon kenden een goede race, ondanks dat het verloop van het weekend niet positief was. Albon kwam in zijn Williams niet verder dan de achttiende plek in de kwalificatie, maar dat weerhield de Thai er niet van om punten te scoren. In Melbourne pakte hij zijn eerste punt door een gewaagde strategie en opnieuw was een dergelijke tactiek nodig om in de punten te eindigen. De coureur mocht uiteindelijk de negende plek om zijn naam schrijven door een straf van Fernando Alonso. De 9,0 die hij krijgt van de 'Power Rankings' zal dus redelijk zoet smaken.

Ocon had een nog vervelendere kwalificatie. De coureur van Alpine moest deze namelijk kijken vanaf de zijlijn. De Fransman had een heftige crash in de derde vrije training vlak voor de krappe chicane. Het chassis van de Alpine-bolide moest gerepareerd worden en dat lukte niet voor de kwalificatie. Ocon begon achteraan, maar wist zich terug te knokken naar een achtste plek. De coureur is daardoor terug te vinden op de vijfde plek in de 'Power Rankings' met een ruime voldoende, namelijk een 7,8.

Leclerc maakt top-drie compleet

Leclerc mocht voor de derde keer dit seizoen starten vanaf poleposition. Hiermee deelde hij de eerste klap uit aan zijn titelconcurrent. Echter waren de Monegask en zijn bolide niet opgewassen tegen de racesnelheid van de RB18 van Verstappen. De coureur van Ferrari gaf aan het einde van de race toe dat hij wat beter had kunnen verdedigen, maar desondanks schrijft Leclerc opnieuw een podiumplek bij. Dat levert de leider in het kampioenschap een mooie 8,8 op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws