Vasseur ziet Zandvoort als katalysator voor verandering in F1 Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet Zandvoort als katalysator voor verandering in F1

Vasseur ziet Zandvoort als katalysator voor verandering in F1

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, denkt dat de Grand Prix van Nederland een hoop heeft veranderd binnen de Formule 1. Na afloop van het raceweekend in Zandvoort was men louter positief over de organisatie van de race en ook Vasseur heeft lovende woorden over voor het evenement. De teambaas denkt dat enkele historische Grands Prix het raceweekend in Zandvoort kunnen gebruiken als voorbeeld.

De teambazen waren na de Grand Prix van Nederland zeer te spreken over het circuit, maar ook over de show eromheen. Vasseur zag dat het weekend een hoop heeft veranderd binnen de sport. 'Ik denk dat de Formule 1 een hele grote verandering heeft doorgemaakt na de race in Zandvoort vorig jaar', zei de Fransman tijdens de persconferentie in Miami. 'Qua show bracht Zandvoort opeens iets heel anders. Vanaf dat moment gingen andere Grands Prix Zandvoort als voorbeeld gebruiken en ik denk dat iedereen die richting moet volgen.'

Vasseur: 'Monaco kan niet ouderwets blijven'

De interesse in de Formule 1 is op het moment heel erg groot. Verschillende landen, steden en circuits zouden graag een Grand Prix willen organiseren. Aankomend seizoen staan er bijvoorbeeld drie races in de Verenigde Staten op de planning, nu er ook geracet gaat worden in Las Vegas. De kalender begint langzamerhand uit te puilen, waardoor enkele andere circuits plaats moeten gaan maken. Het is niet ondenkbaar dat enkele klassieke banen een aantal jaar niet op de kalender staan.

De Grand Prix van Monaco is één van de races die mogelijk van de Formule 1-kalender verdwijnt. Vasseur vindt dat het prinsendom ook snel een voorbeeld moet nemen aan Zandvoort. 'Natuurlijk weten we dat het een historische Grand Prix is. Maar ze kunnen niet voor eeuwig ouderwets blijven. Ik praat hier niet alleen over Monaco, want ik denk dat het een goede les is voor alle Grands Prix', aldus de Alfa Romeo-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws