Van de Grint: 'Binotto kan er niet veel aan doen als Leclerc er met de beste auto van afvliegt' Formule 1
Formule 1

Van de Grint: 'Binotto kan er niet veel aan doen als Leclerc er met de beste auto van afvliegt'

Van de Grint: 'Binotto kan er niet veel aan doen als Leclerc er met de beste auto van afvliegt'

Kees van de Grint verwacht niet dat Frédéric Vasseur zomaar de problemen van Ferrari zal oplossen. De Nederlander is dan ook van mening dat Mattia Binotto niet per se had hoeven vertrekken, aangezien de problemen van de Italiaanse renstal niet bij het management liggen. Van de Grint denkt dat Ferrari vooral nieuwe mensen moet aannemen en die dan op de juiste plek moet zetten.

Binotto kreeg de afgelopen weken vanuit verschillende hoeken kritiek. René Arnoux denkt bijvoorbeeld dat een andere teambaas wel de titel had kunnen winnen met Ferrari. 'Absoluut niet waar', zegt Van de Grint stellig tegenover Motorsport.com. 'Wat je Binotto hooguit kan verwijten, is dat hij misschien niet het juiste personeel heeft aangenomen of op de juiste plek heeft gezet. Ik ga er bijvoorbeeld wel vanuit dat er goed gecommuniceerd wordt over welke banden klaargezet moeten worden. Dat mensen vervolgens andere banden pakken, daar kan Binotto niets aan doen.'

De Nederlander weet waar de Italiaanse renstal aanpassingen moet maken. 'Waar het bij Ferrari aan ontbreekt, en Vasseur gaat dat wellicht aanpakken, is alles onder het topmanagement. Die maken veel te veel fouten. Ferrari heeft in de tweede laag ander personeel nodig, zodat de chaos verdwijnt of in ieder geval minder wordt.' Van de Grint zag ook dat de coureurs van Ferrari niet foutloos waren. 'Binotto kan er niet veel aan doen als Leclerc er met de beste auto van afvliegt.'

Van de Grint: 'Een teambaas gaat het niet regelen'

Vasseur staat aankomend seizoen dus een zware uitdaging te wachten. Het is maar de vraag of de Fransman de druk op zijn schouders aankan. 'Ik wens hem veel geluk. Binotto was natuurlijk een jongen van Ferrari en Vasseur is toch een buitenstaander uit het Jean Todt-kamp. De druk op hem is hoog, net als de verwachtingen. Ik denk te hoog. Het is koffiedik kijken. Fred is een prima teambaas, maar één teambaas gaat het niet regelen', aldus Van de Grint.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws