Wolff blij met reactie uit Brackley ondanks slecht jaar: 'Er werd niet met vingers gewezen' Formule 1
Formule 1

Wolff blij met reactie uit Brackley ondanks slecht jaar: 'Er werd niet met vingers gewezen'

Wolff blij met reactie uit Brackley ondanks slecht jaar: 'Er werd niet met vingers gewezen'

Toto Wolff ziet het aankomende seizoen met optimisme tegemoet. De teambaas van Mercedes zag afgelopen seizoen dat het gevoel binnen beide fabrieken goed was, ondanks dat de Duitse renstal geen competitieve auto had. Ondanks het feit dat Mercedes een groot deel van het seizoen niet competitief was, maakte het team tegen het einde van het jaar nog wel aanspraak op de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Door de problemen met porpoising kon het team van Mercedes zijn auto voor een groot gedeelte van het jaar niet ontwikkelen. De goede resultaten suggereren echter niet dat Mercedes het heel erg lastig heeft gehad. 'We zaten dicht bij Ferrari, we wonnen een race en we hadden meer dan tien podiums', wordt Wolff geciteerd door The Mirror. 'Wat er ook gebeurt aan het begin van het volgende seizoen, het zal een nieuwe bouwsteen zijn voor het succes van dit team.'

Wolff: 'Er werd totaal niet met vingers gewezen'

Lewis Hamilton en George Russell waren gedurende het jaar kritisch op de bolide van Mercedes. In de fabrieken was de mentaliteit, ondanks de slechte prestaties, eigenlijk altijd goed volgens Wolff. 'Wat ik dit jaar in beide fabrieken heb gezien, is dat toen dingen niet goed gingen, niemand zich tegen elkaar keerde. Er werd totaal niet met vingers gewezen. Iedereen dacht alleen maar: Hoe krijgen we meer prestaties in ons deel van de legpuzzel? Hoe krijgen we de auto vooruit?'

In de voorlaatste race van het seizoen wist Mercedes eindelijk een race te winnen. Voor het team was het de bevestiging dat het de juiste weg in was geslagen. 'Ik zag ook iets wat ik denk dat ons enorm zal helpen in de toekomst, namelijk dat we in beide fabrieken het proces vertrouwden. We zeiden dat we een proces hadden en dat we weten hoe we een auto moeten ontwikkelen. We hebben iets nieuws geleerd dus we moeten dat proces aanpassen en we moeten iets anders doen', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws