Vasseur hekelt 'spelletjes' F1-teams: 'Minimumgewicht makkelijk te bereiken' Formule 1
Formule 1

Vasseur hekelt 'spelletjes' F1-teams: 'Minimumgewicht makkelijk te bereiken'

Vasseur hekelt 'spelletjes' F1-teams: 'Minimumgewicht makkelijk te bereiken'

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, is niet te spreken over de teams die ervoor hebben gezorgd dat het minimumgewicht voor Formule 1-bolides is verhoogd. De Fransman stelt dat de teams spelletjes hebben gespeeld met de FIA. De meeste teams zaten in het begin boven het minimumgewicht van 795 kilogram, waarop de FIA besloot dit minimumgewicht met drie kilo te verhogen. Ondanks die concessie zitten de meeste teams nog steeds ver boven dit streefgewicht.

'Ik heb het gevoel dat sommige teams spelletjes hebben gespeeld met de FIA', stelt Vasseur in gesprek met Motorsport.com. 'Zij hadden vast verwacht dat de FIA het minimumgewicht nogmaals zou verhogen.' De teambaas van Alfa Romeo is dan ook niet blij met deze 'spelletjes'. De Fransman stelt dat het heel oneerlijk is tegenover Alfa Romeo, een team dat niet kampt met overgewicht. 'We hebben verschillende moeilijke afwegingen moeten maken. Maar we weten wel hoe de wereld van de Formule 1 werkt en dat sommige teams spelletjes zouden spelen.'

Vasseur: 'Gewicht eerste ding waar een team op focust'

Helmut Marko gaf eerder deze week al aan dat de RB18 van Red Bull Racing gewicht is verloren, maar dat het team nog wel stappen moet zetten. Vasseur kon zijn oren niet geloven toen hij deze opmerkingen hoorde. 'Ik heb die opmerkingen nooit begrepen. Volgens mij is gewicht altijd het eerste ding waar een team zich op focust wanneer ze een raceauto ontwerpen. Niemand zou op het laatste moment verrast mogen worden door overgewicht.'

De auto van Alfa Romeo zit, zoals gezegd, momenteel op het ideale gewicht. De teambaas snapt er dan ook niks van dat andere teams er op het moment zoveel moeite mee hebben. 'We hebben laten zien dat het minimumgewicht makkelijk te bereiken was. Teams die niet rond het minimumgewicht zitten hebben gewoon andere keuzes gemaakt. Die keuzes zullen ook wel zo hun voordelen hebben gehad, maar dat is ten koste gegaan van het gewicht', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws