Button ziet voordeel voor Ferrari en Red Bull: 'Moeilijk voor Mercedes om terug te komen' Formule 1
Formule 1

Button ziet voordeel voor Ferrari en Red Bull: 'Moeilijk voor Mercedes om terug te komen'

Button ziet voordeel voor Ferrari en Red Bull: 'Moeilijk voor Mercedes om terug te komen'

Jenson Button denkt dat het lastig gaat worden voor Mercedes om de weg omhoog nog te vinden. Momenteel lijken Ferrari en Red Bull Racing met elkaar te moeten strijden om de prijzen die aan het einde van het seizoen verdeeld worden. Wel ziet de enkelvoudig wereldkampioen dat Mercedes haar handjes mag dichtknijpen met het huidige rijdersduo.

Ferrari is op een fantastische manier begonnen dit seizoen. Ondanks dat de auto nog last heeft van porpoising lijkt de F1-75 op het moment de meest stabiele bolide. 'Ik ben heel erg verrast', zegt Button bij The Gentleman's Journal. 'Ferrari heeft op het moment niks om te verliezen. Ze hebben alles op 2022 gegooid. Als je naar de auto kijkt dan ziet er heel slecht uit op het rechte stuk, vanwege het stuiteren. Maar in de bochten lijkt het me heerlijk om die auto te besturen. Ze hebben fantastisch werk geleverd.'

De verhoudingen in de Formule 1 lijken op het moment duidelijk. 'Ik denk ook niet dat er snel verandering in komt', vervolgt Button. De voormalig coureur denkt dat enkele reglementen in het voordeel spreken van de Italiaanse renstal. 'Ferrari mag meer tijd spenderen in de windtunnel dan Mercedes. Hetzelfde geldt voor Red Bull. Het wordt heel erg lastig voor Mercedes om nog terug te komen.'

Button: 'Russell lijkt een goede teamspeler'

Volgens Button mag het team wel tevreden zijn met de aanstelling van George Russell. De coureur heeft momenteel de overhand in de strijd met Lewis Hamilton, maar dat is niet het belangrijkste. 'Het lijkt alsof George een hele goede teamspeler is. Het is belangrijk om twee coureurs te hebben die samen aan de afstelling werken. Volgens mij gaat alles daar nu goed. Natuurlijk verandert de sfeer wanneer twee coureurs strijden om overwinningen en het kampioenschap', concludeert de Brit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws