Vasseur over Pourchaire: 'Hij is geweldig, maar we hebben geen haast met hem' Formule 1
Formule 1

Vasseur over Pourchaire: 'Hij is geweldig, maar we hebben geen haast met hem'

Vasseur over Pourchaire: 'Hij is geweldig, maar we hebben geen haast met hem'

Frans talent Theo Pourchaire mag dan wel pas zeventien jaar oud zijn, maar heeft zich al volop in de kijker gespeeld. In 2019 schreef hij al het ADAC F4-kampioenschap op zijn naam en werd een jaar later tweede in het F3-kampioenschap. Deze prestaties leverden hem een zitje in de Formule 2 op, waar hij de jongste 'polesitter' ooit werd en de race van Monaco op zijn naam schreef. Frederic Vasseur is zeer onder de indruk, maar is voorzichtig met Pourchaire.

'We hebben natuurlijk een contract met Theo (Pourchaire, red.), maar ik heb geen haast met hem. Hij is pas zeventien, dat is nog wel heel jong', aldus de teambaas in gesprek met Motorsport.com. Andere talenten hadden meer ervaring alvorens zij de koningsklasse van de autosport betraden, zo benadrukt Vasseur. 'Hij zal eerst zijn werk moeten doen in de F2, daarna zullen we met hem gaat praten. Ik ben zeer onder de indruk van hem, maar het is nog wat te vroeg om over volgend jaar te praten, hij heeft pas drie races in de F2 gereden.'

Alfa Romeo heeft de coureurs voor volgend jaar nog niet vastgelegd. Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi hebben beiden een aflopend contract. Of de mogelijkheid er voor Pourchaire er volgend jaar al ligt, is twijfelachtig. 'Hij is piepjong en moet zijn licentie nog halen. Hij maakt kans om kampioen te worden, daar moet hij zich eerst op richten.' Pourchaire brak overigens zijn arm bij de F2-race in Baku, maar Vasseur denkt dat hij er in Silverstone weer bij kan zijn. 'Ik ben altijd al onder de indruk van hem. We hebben geen haast, maar hij kan een geweldige coureur worden', aldus een gecharmeerde Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws