Vasseur prijst Sainz voor tweede pole op rij: 'Hij is vanaf het eerste rondje op de afspraak' Formule 1
Formule 1

Vasseur prijst Sainz voor tweede pole op rij: 'Hij is vanaf het eerste rondje op de afspraak'

Vasseur prijst Sainz voor tweede pole op rij: 'Hij is vanaf het eerste rondje op de afspraak'

Het gaat Ferrari voor de wind sinds hun thuisrace in Monza en dus is teambaas Frédéric Vasseur nog opgewekter dan anders. Carlos Sainz start op poleposition morgen in Singapore en zal in zijn zijspiegel zijn teamgenoot Charles Leclerc zien staan op P3. Exact dezelfde startopstelling voor Ferrari als twee weken geleden dus. Vasseur legde na afloop aan Sky Sports uit waar die grote vorm van Sainz vandaan komt.

'Ik wil niet zeggen dat onze prestatie in Monza te verwachten was, maar we waren eerder dit seizoen ook al goed op andere hoge snelheidscircuits zoals Canada en Oostenrijk. Dat hadden we hier in Singapore niet verwacht, maar het is een heerlijk gevoel', stak Vasseur van wal. De teambaas van Ferrari was voor aanvang van het weekend voorzichtig wat betreft zijn verwachtingen, maar de SF-23 heeft zijn kwalificatiepotentieel meer dan waar gemaakt. Nu is het de vraag of de Italiaanse renstal ook morgen snel zal zijn, want aan racesnelheid ontbrak het dit seizoen al wel eens.

Tussen de twee Ferrari's start George Russell. Hij zal in zijn Mercedes hoogstwaarschijnlijk de grootste bedreiging vormen voor de Scuderia. De analisten zijn er alvast van overtuigd: de Silver Arrows hun racesnelheid is beter dan die van Ferrari. Maar daar is Vasseur niet al te zeker van. 'Dat heb je mij vorige keer ook gezegd', grapte de Fransman tegen een van de Sky Sports-reporters. 'Toen hebben we Russell achter ons gehouden. We moeten op onze prestatie focussen en niet aan de rest denken. Dat hebben we in Monza ook gedaan en dat heeft goed gewerkt', aldus Vasseur.

Twee op een rij voor Sainz, maar waar komt dat plots vandaan?

Volgens Vasseur is het antwoord op die vraag eenvoudig. 'Carlos heeft sinds Monza vanaf het eerste rondje tijdens de eerste trainingssessie zijn tempo te pakken.' De teambaas van Ferrari herinnert zich hoe de Spanjaard het daar tijdens de eerste seizoenshelft moeilijk mee had, maar dat lijkt verleden tijd. 'We hebben niet al te veel veranderd aan de wagen. Het vertrouwen van Monza helpt Carlos, die vanaf het begin van het weekend op de afspraak was. Zo kan je sneller worden en je zelfvertrouwen een boost geven', concludeerde Vasseur.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws