Marko op zijn hoede na zege in GP Azerbeidzjan: 'Dat was alarmerend voor ons' Formule 1
Formule 1

Marko op zijn hoede na zege in GP Azerbeidzjan: 'Dat was alarmerend voor ons'

Marko op zijn hoede na zege in GP Azerbeidzjan: 'Dat was alarmerend voor ons'

Helmut Marko zag dat Sergio Pérez een uitstekende race reed, maar de adviseur van Red Bull Racing is niet voor de volle honderd procent tevreden. Max Verstappen kampte tijdens de race met balansproblemen en de coureurs achter beide Red Bull-rijders leken op een gegeven moment te tippen aan de rondetijden van Pérez en Verstappen. Aan teamorders heeft de Oostenrijkse renstal echter niet gedacht, dus Red Bull liet zijn ware snelheid zien.

Voor Verstappen werd het uiteindelijk een moeilijke race in Bakoe toen Pérez zonder moeite het gat naar zijn tramgenoot kon vergroten. 'Hij moest eerst een aanpassing tot het einde proberen om er het beste uit te halen, en pas daarna kon hij het tempo van Sergio bijhouden', doelt Marko bij ORF op de balansproblemen van Verstappen. Desondanks maakt dat de zege van Pérez niet minder imposant. 'Complimenten aan Sergio, hij was snel vanaf het begin en maakte geen fouten. Een uitstekende race.'

Naast het feit dat Verstappen tijd verloor ten opzichte van de Mexicaan kwam ook Charles Leclerc dichterbij. Marko ziet dan ook dat er nog voldoende ruimte voor verbetering is voor de Oostenrijkse renstal. 'Het is alarmerend voor ons. In de laatste zes tot acht ronden reden Leclerc en (Fernando, red.) Alonso dezelfde rondetijden als wij. Daarvoor waren we nog een seconde sneller. We moeten nog steeds hard werken om ervoor te zorgen dat er niets gebeurt tot het einde.'

Marko: 'Dit was de snelheid die we hadden'

Toen Pérez eenmaal aan de leiding reed, was het de vraag of Red Bull, net zoals in Jeddah eerder dit jaar, teamorders zou gaan hanteren. Het team besloot om dit niet te doen. 'Sergio vroeg kort of hij langzamer moest gaan. Max had dat ook moeten doen, maar we zeiden nee. Je kon zien dat de twee altijd vochten voor de snelste ronde. Als dan Russell met zachte banden komt, heb je natuurlijk geen kans meer, maar we lieten ze op volle snelheid rijden. Uiteindelijk was dat de snelheid die we hadden', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws