Vasseur spreekt geruchten rondom grote winst met motor stellig tegen: 'Allemaal een grap' Formule 1
Formule 1

Vasseur spreekt geruchten rondom grote winst met motor stellig tegen: 'Allemaal een grap'

Vasseur spreekt geruchten rondom grote winst met motor stellig tegen: 'Allemaal een grap'

De teambaas van Ferrari, Frédéric Vasseur, noemt de geruchten rondom grote verbeteringen van de motor bij de Scuderia een grap. Recentelijk liet La Gazzetta dello Sport weten dat het team dertig pk had gevonden dankzij aanpassingen aan de motor. Vasseur geeft echter aan dat daar niks van klopt en benadrukt dat de veranderingen voornamelijk gericht zijn op de betrouwbaarheid van de krachtbron.

Vasseur spreekt de geruchten rondom dertig pk winst stellig tegen. 'Wat betreft de motor en die cijfers, ik weet niet waar die cijfers vandaan komen, maar het is allemaal een grap', zo begint de teambaas, geciteerd door Motorsport Week. Dankzij de engine freeze die momenteel van kracht is, zou Ferrari niet mogen sleutelen aan de prestaties van de krachtbron, maar het team had tegelijkertijd wel grote betrouwbaarheidsproblemen op te lossen.

Het Italiaanse team heeft dan ook gewerkt aan de betrouwbaarheid, waarmee de renstal zo'n dertig pk gevonden zou hebben. Vasseur bevestigt inderdaad dat er gewerkt is aan de motor, maar dat de prestaties daar niet per definitie mee zijn verbeterd. 'We hebben wat stappen gemaakt wat betreft de motor, maar het gaat alleen om betrouwbaarheid', zo vervolgt de teambaas.

Vasseur: 'Alle teams zullen in Bahrein een beter beeld hebben'

De Fransman benadrukt dat de motor van Ferrari afgelopen seizoen niet slecht presteerde. 'Ik denk dat de prestaties van vorig jaar helemaal geen probleem waren, maar het probleem was de betrouwbaarheid, en het eerste doel is om het te repareren', benadrukt de teambaas. 'Tot nu toe ziet het er goed uit, maar de realiteit op de baan is een ander perspectief', voegt hij eraan toe.

Niet alleen de betrouwbaarheid van de motor was afgelopen seizoen een probleem. 'Ik denk dat een aantal problemen waar het team last van had, en dat geldt niet alleen voor Ferrari in termen van betrouwbaarheid, ook voortkomen uit het stuiteren en trillen', verklaart Vasseur. In hoeverre de problemen zijn opgelost zal nog moeten blijken. 'Iedereen zal een veel beter beeld hebben in Bahrein', zo eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws