Snelle komst van Newey van cruciaal belang voor Ferrari: 'Anders past hij niet goed in de plannen' Formule 1
Formule 1

Snelle komst van Newey van cruciaal belang voor Ferrari: 'Anders past hij niet goed in de plannen'

Snelle komst van Newey van cruciaal belang voor Ferrari: 'Anders past hij niet goed in de plannen'

Het Formule 1-team van Ferrari zou op poleposition staan om topontwerper Adrian Newey, die bij Red Bull Racing zou willen vertrekken, binnen te halen, maar de Italiaanse journalist Giuliano Duchessa van Formu1a.uno stelt dat het dan wel van cruciaal belang is dat de 65-jarige Brit snel aan kan sluiten bij de in Maranello gevestigde renstal.

Naar verluidt zal op korte termijn, mogelijk zelfs nog voorafgaand aan het raceweekend in Miami, bekend worden gemaakt dat Newey de deur bij Red Bull achter zich dichttrekt. Meerdere teams zouden zich graag met de topontwerper willen versterken, waaronder Mercedes en Aston Martin. De eigenaar van het laatstgenoemde team, Lawrence Stroll, zou zelfs al een grote zak met geld hebben geboden om de 65-jarige Brit te overtuigen om naar Aston Martin te komen.

Snelle komst Newey van groot belang voor Ferrari

Toch wordt alom aangenomen dat Ferrari de beste papieren heeft. Maar wat Duchessa betreft, zal het van groot belang zijn dat Red Bull en Newey overeenkomen om het contract van de Brit, dat nog tot het einde van 2025 doorloopt, te ontbinden. 'Als hij pas in 2027 beschikbaar is, rekening houdend met de aanpassingsperiode die nodig is om impact te hebben, past hij niet zo makkelijk in de plannen van Ferrari', schijft de Italiaan op de website van Formu1a.uno. 'Drie jaar spenderen aan een technische constructie, die uiteindelijk slechts een overgangsfunctie zou hebben, is verre van optimaal. Dit zou leiden tot vergelijkbare interne wrijvingen en conflicten in Maranello als na het vertrek van Ross Brawn. Dit moet worden vermeden.'

'Maar als Newey binnen twaalf maanden beschikbaar is, zou hij een cruciale versterking kunnen zijn voor 2026', denkt de Italiaan. 'Newey's expertise is natuurlijk enorm waardevol bij een reglementswijziging. In Maranello is men bereid om Newey veel te bieden, namelijk meer dan vijftig procent meer dan de inkomsten en daarnaast ook aanzienlijke vrijheden', aldus Duchessa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws