Zelfvertrouwen Hamilton laatste jaren gegroeid: 'Had hij denk ik niet toen wij teamgenoten waren' Opinie
Opinie

Zelfvertrouwen Hamilton laatste jaren gegroeid: 'Had hij denk ik niet toen wij teamgenoten waren'

Zelfvertrouwen Hamilton laatste jaren gegroeid: 'Had hij denk ik niet toen wij teamgenoten waren'

Voormalig wereldkampioen Jenson Button bewondert de keuze van Lewis Hamilton om de stap naar Ferrari te maken. De 44-jarige oud-teamgenoot van de zevenvoudig wereldkampioen denkt dat de Mercedes-coureur een dergelijke stap niet had durven zetten toen beide Britten nog teamgenoten waren bij het team van McLaren.

Het is inmiddels al drie maanden geleden dat Hamilton wereldkundig maakte het vertrouwde nest van Mercedes te zullen verruilen voor een nieuw avontuur in Maranello. De keuze van Hamilton kan zijn voormalig teamgenoot Button wel bekoren. 'Het is fantastisch om te zien dat Lewis Mercedes, waarmee hij zoveel titels heeft gewonnen, gaat verlaten en voor Ferrari zal gaan rijden', zegt Button in de Sky Sports-podcast. 'Dat was onverwacht.'

Dat Max Verstappen mogelijk de plek van de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes in gaat nemen, vindt Button wat minder relevant. 'Ik weet dat het inmiddels al oud nieuws is maar dat Hamilton naar Ferrari gaat, is iets waar het altijd over zullen blijven hebben. Deze kerel, die zo veel kampioenschappen heeft gewonnen, kreeg de kans en pakte deze. Hij is één van de beste coureurs die ik ooit heb zien rijden. Ik heb dit uit de eerste hand, we waren immers drie jaar lang teamgenoten', doelt Button op de periode van 2010 tot en met 2012 toen beide coureurs de kleuren van McLaren verdedigden.

Bewondering voor keuze Hamilton

Button vindt het prachtig om te zien dat Hamilton de nieuwe uitdaging niet uit de weg gaat. 'Om dat vertrouwen in zichzelf te hebben om naar Ferrari te gaan en het op te nemen tegen iemand als Charles (Leclerc, red.), daarvan zou ik zeggen: bravo, Lewis! Ik denk dat hij dat vertrouwen niet had toen wij nog teamgenoten waren', stelt Button. 'Maar nu heeft hij dat wel en hij is echt een complete coureur. Hij heeft er vertrouwen in dat hij deze nieuwe uitdaging aan kan. Dat is wat we nodig hebben. Je blijft niet zo lang als Fernando Alonso rondhangen als je geen nieuwe uitdagingen hebt en ik denk dat iemand als Lewis die nieuwe uitdaging nodig had. En die heeft hij gekregen', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws