Verklaring van enorme groei van McLaren: 'Er is gewoon fenomenaal werk geleverd' Formule 1
Formule 1

Verklaring van enorme groei van McLaren: 'Er is gewoon fenomenaal werk geleverd'

Verklaring van enorme groei van McLaren: 'Er is gewoon fenomenaal werk geleverd'

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft onthuld hoe McLaren gedurende het seizoen indrukwekkende verbeteringen heeft gerealiseerd, wat resulteerde in aanzienlijke prestatiewinst. In een recent interview met de F1 Nation-podcast sprak Stella openlijk over de ontwikkelingen binnen het team en de vooruitgang die de renstal heeft geboekt sinds het begin van het seizoen.

Na de Grand Prix van Japan gaf Stella toe dat de verbeteringen die McLaren heeft gezien sinds de seizoensopener in Bahrein in maart in lijn zijn met de verwachtingen. Hij benadrukte dat deze verbeteringen het resultaat zijn van gerichte ontwikkelingen en upgrades die zijn ingezet sinds de races in Oostenrijk en Singapore, samen met enkele andere kleinere aanpassingen.

Volgens Stella is het belangrijk om te erkennen dat de mate van verbetering afhankelijk is van het specifieke circuit, maar hij benadrukte dat realistisch gezien om het op één na beste team te zijn in Suzuka, ze ongeveer één seconde sneller moesten zijn dan in Bahrein. Stella gelooft dat de berekende wiskunde achter deze verbeteringen klopt en dat ze in lijn zijn met de gestelde doelen.

Een cruciaal aspect van deze prestatieverbetering is volgens Stella het vermogen van McLaren om de auto voortdurend te ontwikkelen. Het team heeft een duidelijke roadmap gevolgd, waarbij het team zich ten doel stelde om acht tienden te verbeteren om podiumplaatsen te behalen, één seconde om serieus podiumkandidaat te worden, en anderhalve seconde om races te winnen. ‘We kunnen dit alleen bereiken als we onze concurrenten voorblijven en ondertussen enkele van de gebreken die we hebben oplossen en onze operaties ter plaatse verbeteren’, legt de McLaren-teambaas uit.

Samenwerking binnen het team: 'Ik denk dat zij het mogelijk hebben gemaakt'

Het succes van McLaren wordt toegeschreven aan het teamwerk en de vastberadenheid van alle betrokkenen. ‘Er is gewoon fenomenaal werk geleverd door elk lid van het team’, vertelt Stella. 'Wanneer je honderd mensen in dezelfde richting ziet roeien, dan kunnen ongelooflijke dingen gebeuren. Ik denk dat zij het mogelijk hebben gemaakt en dat alle teams hebben bijgedragen met ontwerp, productie, logistiek en dergelijke’, voegt hij hieraan toe.

Ondanks de opmerkelijke prestatieverbeteringen en vooruitgang van McLaren in de afgelopen maanden, wees Stella het idee af dat zijn team momenteel het momentum heeft ten opzichte van topteams zoals Mercedes en Ferrari in hun strijd om Red Bull Racing bij te halen. Hij gelooft dat het initiëren van de benodigde impuls om vooruitgang te boeken, vooral in moeilijke tijden, een veel grotere uitdaging was. ‘Ik denk dat, zodra je deze dingen in beweging zet, dan genereer je enthousiasme, je genereert zoveel goede gevoelens in je organisatie, maar het belangrijkste is eigenlijk om de technische richting te hebben.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws