Vermeulen dankt Verstappen: 'Zijn adviezen hebben ons veel vertrouwen gegeven' Formule 1
Formule 1

Vermeulen dankt Verstappen: 'Zijn adviezen hebben ons veel vertrouwen gegeven'

Vermeulen dankt Verstappen: 'Zijn adviezen hebben ons veel vertrouwen gegeven'

Thierry Vermeulen heeft enorm veel gehad aan de hulp van Max Verstappen. De Formule 1-wereldkampioen stapte eind vorig jaar in de Ferrari 296 GT3, waarmee de zoon van manager Raymond Vermeulen zijn races rijdt in de DTM, en voorzag zijn landgenoot van goede adviezen. Wat Vermeulen betreft volgt er snel weer een test met Verstappen.

Aan het einde van vorig jaar werkte Vermeulen samen met zijn team Emil Frey Racing op Portimão een test af met de Ferrari 296 GT3. Ook Verstappen was daarbij aanwezig en reed zelf ook enkele ronden met de GT3-bolide. Dat Vermeulen veel aan deze test met Verstappen heeft gehad, liet hij eerder al weten op Verstappen.com, maar voorafgaand aan het DTM-weekend in Zandvoort gaat hij nog wat dieper in op het belang van deze test.

'Vorig jaar was de 296 nieuw voor Emil Frey Racing en de 296 was natuurlijk een gloednieuwe auto', zegt Vermeulen tegen Motorsport.com. 'We hadden niet veel getest in het voorseizoen, dus het was superbelangrijk dat we na de eerste paar races de tijd namen om te zien hoe we de auto konden verbeteren en mezelf iets meer op mijn gemak te laten voelen in de auto. De eerste weekenden waren zwaar voor mij en het team. De tijd nemen met Emil Frey en met Max (Verstappen, red.) om te zien hoe we de auto konden verbeteren, dat heeft ons veel vertrouwen gegeven. Daarna gingen we naar Misano en we hebben daar direct een positieve stap gezet', aldus Vermeulen, die verwacht dat door de test een beter weekend in Zandvoort mogelijk is.

Contact met Verstappen

De test op Portimão heeft Vermeulen enorm veel gebracht en wat Vermeulen betreft blijft het niet bij die ene test. 'Max houdt van GT3's en het helpen bij het project. We maken zeker wat plannen, maar zoals iedereen weet is de Formule 1-kalender druk, dus het is lastig om de tijd te vinden. Maar ik weet zeker dat er meer testdagen aankomen', zegt Vermeulen, die vervolgens ingaat op zijn band en op het contact met de drievoudig F1-kampioen.

'Hij houdt ervan om GT3-races te volgen. Tijdens het weekend houden we contact. We zijn goede vrienden, en zoals vrienden doen blijven we in contact. Hij is een geweldige hulp als het om advies gaat, voor de afstelling maar ook advies over het rijden', is Vermeulen lovend over zijn landgenoot. 'Dat kan helpen tijdens de weekenden. Het zijn die kleine dingen waar we contact over houden om zijn perspectief te zien of zijn advies te krijgen. Het is geweldig om iemand te hebben op wie je tijdens de weekenden kunt vertrouwen', sluit Vermeulen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws