Tsunoda heeft duidelijke doelstelling voor GP-weekend Canada, jubileum voor Ricciardo Formule 1
Formule 1

Tsunoda heeft duidelijke doelstelling voor GP-weekend Canada, jubileum voor Ricciardo

Tsunoda heeft duidelijke doelstelling voor GP-weekend Canada, jubileum voor Ricciardo

Yuki Tsunoda en Canada zijn in de afgelopen seizoen nog geen goede vrienden gebleken, maar de 24-jarige Japanner is van zins om daar komend weekend verandering in te brengen. De coureur van Visa Cash App RB (RB) maakt er dan ook geen geheim van wat zijn doelstelling is voor het aanstaande raceweekend in Montréal. Voor teamgenoot Daniel Ricciardo is de terugkeer in Canada een speciaal moment.

Tsunoda is in 2024 aan een uitstekend seizoen bezig bij het zusterteam van Red Bull Racing. De Japanner scoorde in de eerste acht races maar liefst negentien punten. In de laatste drie wedstrijden eindigde de 24-jarige in de punten en die lijn hoopt hij komend weekend in Canada door te kunnen trekken, al is het Circuit Gilles Villeneuve hem tot dusver nog niet gunstig gezind geweest.

'Ik kijk in de eerste plaats uit naar Canada omdat ik dol ben op Montréal. Ik breng hier voor de race een paar dagen door met wat vrienden', begint Tsunoda in de preview van RB. 'Maar hoe leuk ik het circuit ook vind, ik heb hier nog nooit punten gescoord, dus dat is zeker mijn belangrijkste doel voor dit weekend', is de Japanner duidelijk. 'Twee weken geleden wist ik voor het eerst punten te scoren in Monaco, dus ik wil graag nog een circuit afvinken waar ik nog niet gescoord heb. Het team werkt op dit moment erg hard, we moeten ons gewoon op onszelf blijven richten en hard pushen voor Q3 op zaterdag en voor meer punten op zondag.'

Jubileum Ricciardo

Ook teamgenoot Ricciardo heeft enorm veel zin in het raceweekend in Montréal. Aan de Canadese plaats koestert hij immers warme herinneringen. 'Ik hou van Montréal, ik hou van het circuit en ik ben enorm enthousiast om er terug te keren. Maar ik heb hier ook speciale herinneringen aan. Het is dit jaar namelijk tien jaar geleden dat ik hier mijn allereerste F1-overwinning boekte', aldus Ricciardo, die hoopt op een goed weekend. 'Ik miste de race vorig jaar natuurlijk, dus ik ben er meer dan klaar voor om een goed weekend af te werken en punten binnen te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws